Úvod  -> Festivaly v Ústeckém kraji  ->  Festivaly v Ústí nad Labem

MIME PRAGUE: Carpe Diem Ad Rivum- Ústí nad Labem

Akce již proběhla

10.10.2019

Akce již proběhla

Lidické náměstí, Lidické náměstí, Ústí nad Labem


Aktuální Festivaly v Ústí nad Labem


So

Marina Kemp Valtířov, Valtířov 196, Velké Březno (okres Ústí nad Labem)


200 Kč

6.ročník rockového festivalu s rodinnou atmosférou na krásném místě. Vystoupí: Sklap a spousta spřátelených kapel napříč rockovými žánry. (Nihilis, The Rumble of Skulls, Na Knop, Schlak, Destroyself) ...více

Národní dům, Velká Hradební 33, Ústí nad Labem (okres Ústí nad Labem)


365 Kč

2. ročník festivalu Svět sám pro sebe v Ústí pod Labem: Pokračujeme opět v Národním domě a jako chill-out zónu využijeme klub Kladívko: HOUBA slaví 30 let existence a pozvali jsme kamarády: TRAGEDIS V...více



Popis kulturní akce MIME PRAGUE: Carpe Diem Ad Rivum- Ústí nad Labem

Nevstoupíš dvakrát do jedné řeky. Rčení pochází od starořeckého filozofa Herakleita. Smysl je jasný. Řeka se neustále mění a na toho, který do ní vstupuje, se valí stále nové vlny. Mění se i člověk, který do řeky vstupuje. Mění ho dobré i špatné životní zkušenosti.

Řeka je dávný filosofický příměr pro běh života, ve kterém vše plyne, vše je pomíjivé, nic není zaručeno. Protéká nám mezi prsty jako čas. Stále se mění, jako se měníme my sami. Co se stane, když se zastavíme a začneme vnímat dravý proud života kolem nás? I na rušném náměstí se můžeme cítit jako uprostřed řeky, která teče kolem nás. Může proudit ale i z našeho srdce anebo potají tiše bublat někde hluboko pod námi. A jaká řeka poteče zítra? Neptej se... žij dnes, aneb Carpe diem, jak říkali staří Římané. 

Inspirací pro umělecké zpracování zahájení festivalu Kult se stal Klíšský potok, který postupně začal mizet koncem 70. let 19. století a s přestávkami trval až do konce 20. let ve 20. století. Jak popisuje Helena Borská ve své knize Poznámky k historii města Ústí nad Labem a okolí - potok teče ve zlomu zemské kůry. U stadionu vtéká do štoly, kterou je veden souběžně s Masarykovou ulicí nebo místy i pod ní. Protéká Spolchemií a za podchodem pod tratí u západního nádraží se vlévá do Bíliny.

Režie: Radim Vizváry

 


Další festivaly v Ústí nad Labem
ULOŽIT SI TUTO AKCI

MIME PRAGUE: Carpe Diem Ad Rivum- Ústí nad Labem -Lidické náměstí, Lidické náměstí, Ústí nad Labem