Kulturní zařízení


  

SD ARÉNA CHOMUTOV

Adresa:
Mostecká 5773
Chomutov
Ústecký kraj > Kulturní akce Chomutov

Zimní stadion se nachází v areálu bývalých kasáren na Zadních Vinohradech na ploše 5 887 m2 a navazuje přímo na Tréninkovou halu se šatnovacím blokem (3 568 m2). Tento stavebně architektonický unikát je nápadný obloukem ocelové konstrukce, který vytváří kontext ke zvlněnému terénu předhůří Krušných hor.

Patky ocelového táhla jsou od sebe vzdálené téměř 120 metrů. Objekt s jinak uzavřenou fasádou má prosklený plášť při vstupním podnoží a z rohových věží jsou koncipovány oboustranné nástupy diváků z přilehlých parkovacích ploch. Parkovací plochy okolo zimního stadiónu pojmou několik stovek automobilů. Stadion je vybavený nejmodernějšími technologiemi, které spolu s účinnými izolacemi zajistí úspory energií i vody. Komfort sportovců i diváků zajistí v hlavní hale obrazová kostka, obrazovky na chodbách, 8 bufetů, šatny pro diváky, sociální zařízení, presscentrum, dětský koutek, prostory pro VIP, výuková místnost, Fan shop. V šatnovacím bloku jsou šatny hokejistů i krasobruslařů, tělocvična, posilovna, prostor pro regeneraci sportovců a kancelář vedení stadionu. V útrobách hokejové arény se nachází i sídlo klubu.
Celý projekt byl podporován z evropského fondu pro regionální rozvoj. Více o celém projektu najdete na www.novychomutov.cz. Zimní stadion se stavěl v období 05/2009–12/2010 a tréninková hala v období 05/2009–10/2010.

Kulturní akce SD ARÉNA CHOMUTOV

Strana: V tuto chvíli neevidujeme kulturní akce v kulturním zařízení SD ARÉNA CHOMUTOV

Strana:
Kulturní zařízení v Chomutově
Kulturní zařízení v Ústeckém kraji
Seznam všech kulturních zařízení