Úvod  -> Film v Pardubickém kraji  ->  Film v Ústí nad Orlicí

Krajina ve stínu (ČR) 2D- Česká Třebová

Akce již proběhla

16.09.2020

Akce již proběhla

Kulturní centrum, Nádražní 397, Česká Třebová


Aktuální Film v Ústí nad Orlicí


Po

Kulturní centrum, Nádražní 397, Česká Třebová (okres Ústí nad Orlicí)


140 Kč

Výrazně atmosférické filmové drama určené zejména mladému publiku, které se zabývá vztahovou toxicitou. Celý příběh je vyprávěn optikou Tomáše, úspěšného, ...více



Popis akce Krajina ve stínu (ČR) 2D- Česká Třebová

Krajina ve stínu režiséra Bohdana Slámy je kronikou lidí a jedné malé vesnice v pohraničí vláčené dějinami třicátých, čtyřicátých a padesátých let minulého století. Hrdinové filmu čelí nacismu i komunismu, každý z nich se s jejich přísliby a hrůzami vyrovnává jinak. V popředí příběhu pak stojí osud jedné rodiny, na kterou předválečná doba, válka i události po válce dopadají vždy plnou silou.
Život ve vsi probíhal vždy v pospolitosti, v těžkých pohraničních podmínkách bylo pro všechny důležité zasadit, sklidit, přežít zimu a vychovat děti. Pak ale přichází doba, kdy je nutné si vybrat, kdo je Rakušan, Němec a kdo je Čech. Najednou je potřeba zvolit, kdo z celoživotních sousedů je spojenec a kdo je vlastně nepřítel. Do každodenního života lidí zasáhla historie a s ní také bezpráví, lidské slabosti a násilí. Ze sousedů se v takovém okamžiku mohou stát i vrazi. Marie je Češka, její muž je ale pevně spjatý s místní půdou a vždy byl Němec. Mají chalupu, pole, vychovávají syna a snaží se žít podle toho, co je správné. Hrají: S. Majer, M. Borová, B. Poláková...Mládeži přístupno od 15 let, drama, historický, 135 min.


Další film v Ústí nad Orlicí
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Krajina ve stínu  (ČR)  2D- Česká Třebová -Kulturní centrum, Nádražní 397, Česká Třebová