Úvod  -> Film v Jihomoravském kraji  ->  Film v Brně

Cestovatelské kino: Černobyl- Brno

Akce již proběhla

10.05.2018

Akce již proběhla

Univerzitní kino Scala, Moravské náměstí , Brno


Aktuální Film v Brně


Út

Centrum všímavosti, Kopečná 19, Brno (okres Brno - město)


160 Kč

Venezuela, poslední jihoamerická diktatura. Kdysi ráj na zemi a nejbohatší země kontinentu. Dnes země, zmítaná poslední roky jednou krizí za druhou. Vysoká kriminalita, nedostatek potravin, léků i pohonných hmo...více



Popis akce Cestovatelské kino: Černobyl- Brno

Město duchů. Milník novodobé historie. Černobyl, kdysi pýcha sovětského zřízení a čilé moderní město, dnes strašák celého světa. Vydejte se s námi na místo, které před 30 lety vyvolalo hrůzu. Přijďte si vyslechnout (radio)aktivní zážitky Dominika Orfánuse a Ondřeje Gojdy, kteří černobylskou oblast mnohokrát navštívili. Sdílet s námi budou nejen fotografie, zážitky, reálný život domorodců, ale vysvětlí nám i mýty, které o Černobylu, Pripjati, atomové elektrárně a vylidněné zóně kolují. Večer nás i čeká projekce dokumentu Chernobyl 2016, který zachytává zónu 30 let po katastrofě tak, jak je.

Dominik Orfánus

jako cestovatel navštívil Černobyl poprvé v roce 2008. Postupně sám začal vozit skupiny na bezpečné dobrodružné exkurze. Spolu se slovenskými a ukrajinskými kolegy vybudovali třetí největší cestovní agenturu pro černobylský turismus. Jen minulý rok bylo na jejich exkurzích více jak 2 000 dobrodruhů. Dominik v minulosti působil jako novinář a analytik v týdeníku TREND a moderátor Rádia Slovensko.

Ondřej Gojda

vystudoval informatiku a je fanouškem nových multimédií jako je virtuální realita a 3D. Je také velkým nadšencem do všeho okolo černobylské zakázané zóny a podobných opuštěných lokací, zejména pro nezapomenutelnou atmosféru, kterou podobná místa vyzařují. Spojením těchto dvou vášní postupně vzniká soubor unikátních dokumentárních záběrů, které diváka doslova vtáhnou do temného prostředí dávno opuštěných míst.


Další film v Brně
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Cestovatelské kino: Černobyl- Brno -Univerzitní kino Scala, Moravské náměstí , Brno