Úvod  -> Kulturní akce pro děti v Praze  ->  Kulturní akce pro děti v Praze

Antarktida - nejlepší cesta mého života (V. Váchal)- Praha

Akce již proběhla

29.06.2020

Akce již proběhla

Kavárna dobrodruha, Seifertova 4, Praha


Aktuální Kulturní akce pro děti v Praze


So

Park Riegrovy sady, Riegrovy sady, Praha (okres Praha)


249 Kč

Největší pohádkový festival KINDERLAND míří do Prahy! KINDERLAND je kouzelné místo, kde Vaše děti konečně zažijí své oblíbené pohádkové postavičky na živo! A nejen to, na na&sc...více



Popis kulturní akce Antarktida - nejlepší cesta mého života (V. Váchal)- Praha

Opakujeme potřetí s Vláďou moc žádanou přednášku o Antarktidě konečně offline v Kavárně Dobrodruha!

 

"Těžko se popisuje pocit, kdy stojíte na palubě expediční lodi, která míří na Antarktidu. Stojíte, v ruce máte hrnek horkého kakaa, upíjíte a sledujete obří ledové kry, kterým se Vaše loď elegantně vyhýbá. Pozorujete to nádherné přírodní divadlo a těšíte se, že za necelou hodiny budete navlékat kombinézu a velké těžké boty. Vystoupíte z lodi a uděláte několik prvních kroků po pevnině.

Jaká byla cesta, kterou Vladimír Váchal podnikl na Antarktidu? Že šlo spíše o luxusní pojetí návštěvy tohoto kontinentu než o divokou expedici do neznáma? Jak podobnou cestu prožít z pohledu turisty i posádky lodi?

Spolu s řadou fotografií si můžete přijít poslechnout novou přednášku o Antarktidě a pohledu, kterým ji Vladimír viděl. Přednáška Vám přiblíží i faktické informace o místě a podíváme se i na několik detailů k terminologii ledovců či na doporučení k focení v mrazivých podmínkách."


Další kulturní akce pro děti v Praze
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Antarktida - nejlepší cesta mého života (V. Váchal)- Praha -Kavárna dobrodruha, Seifertova 4, Praha