Úvod  -> Volný čas v Olomouckém kraji  ->  Volný čas v Přerově

Základy cestovatelské a dokumentární fotografie na Helfštýně- Týn nad Bečvou

Akce již proběhla

17.05.2019-19.05.2019

Akce již proběhla

Privát v Týně nad Bečvou, Záhorská 337, Týn nad Bečvou


Aktuální Volný čas v Přerově


St

Městský dům, Kratochvílova 1, Přerov (okres Přerov)


250 Kč

Originální zábavný pořad populárního návrháře kubánského původu Osmanyho Laffity.Devadesát minut neuvěřitelných historek ze života Osmanyho Laffity, při kterých se divák baví od první chvíle. Život Osmanyho je totiž velmi pestrý a co jiný nezažijí za celý život, on u...více

Čt

Divadlo Stará střelnice, Sady Čs. legií 77, Hranice (okres Přerov)


350 Kč

Travesti skupina Divoké kočky z Ostravy přijíždí v rámci svého podzimního turné se svým novým programem do města Hranice na Moravě, kde vystoupí 28.11.2024 od 19:00 v divadelním sále Stará střelnice. Celovečerní zábavný program je plný nezapomenutelných legra...více



Popis akce Základy cestovatelské a dokumentární fotografie na Helfštýně- Týn nad Bečvou

Základy cestovatelské a dokumentární fotografie na Helfštýně

Dovolená, rodinná sportovní akce nebo například pracovní proces, to vše si žádá dokumentaci. V době stále dostupnějších digitálních fotoaparátů pak může fotit téměř každý a přitom nezáleží na tom, jaký máme fotoaparát. I z obyčejného kompaktu nebo i mobilu můžeme získat skvělou fotku.

Pojeďte na intenzivní víkendový nazvaný „Základy dokumentární a cestovatelské fotografie“. Seznámíme se základními pravidly kompozice, nastavením fotoaparátu pro snímání nejčastějších scén a motivů a dotkneme se i specifik při snímání krajiny, portrétu, večerního a nočního fotografování a krajinného detailu a makro fotografie.

Co se naučíte?

  • Poznáte svůj fotoaparát, objektiv a seznámíte se s jejich základními funkcemi a technickými limity.
  • Seznámíte se se základními formáty digitální fotografie (JPG a RAW) a dozvíte se, kdy jsou tyto fotoaparáty vhodné a kdy ne.
  • Dozvíte se co je priorita času, clony a ISO a hlavně proč a jak je aktivně využívat a dosáhnout díky nim lepších fotografií. Dozvíte se, jaký čas je obvykle vhodný při fotografování pohybujících se objektů, jakou clonu nastavit při fotografování portrétu nebo krajiny apod.
  • Dozvíte se, proč je důležité správně nastavit tzv. vyvážení bílé a jak dosáhnout barevně věrného podání výsledného snímku a jaká nastavení vašeho fotoaparátu toto výsledné barevné podání ovlivňují.
  • Zabývat se také budeme dalšími technickými nastaveními fotoaparátu jako jsou režimy činností autofokusu, režimy měření expozice a režimy snímání.
  • Seznámíte se se základy kompozičních pravidel a doporučeným nastavením fotoaparátu při fotografování různých scén (krajina, portrét, pohyb, děti, zvířata nebo různé detaily). Dozvíte se, co diváka nejčastěji na fotografii zaujme, proč tomu tak je a jak dosáhnout podobného efektu i u svých fotografií. Důležitý pro nás bude příběh a emoce fotografii.
  • Dozvíte se, jak efektivně používat různé filtry (hlavně šedé přechodové,  tzv. ND filtry a polarizační filtr). Dozvíte se také, jak pracovat se stativem a jaká úskalí tato činnost přináší. 
  • Teoreticky získané dovednosti si ověříte při následné praxi v terénu, kdy vyrazíme ven a budeme věci prakticky zkoušet.

Pro koho je kurz určen?

  • Kurz je vhodný nejen pro začátečníky, ale i pro pokročilé fotografy, kteří se rádi toulají v přírodě a chtějí zachytit její jedinečnou krásu a křehkost a chtějí se zdokonalit ve svých znalostech, dovednostech a schopnostech.
  • Rozdílná úroveň fotografických dovedností jednotlivých účastníků nemusí být nutně překážkou. První teoretické povídání budeme fotografické technice, nastavení fotoaparátu pro snímání určitých scén a motivů a fotografické kompozici.

Jakou techniku budete na kurzu potřebovat?

  • Jakýkoliv digitální fotoaparát – zrcadlovku s výměnnými objektivy, pokročilý kompakt nebo ultrazoom, který kromě automatického režimu umožňuje i nastavení i priority času a clony (tj. má na ovládacím kolečku má uvedeny režimy P, A, S, M). Značka fotoaparátu není důležitá.
  • Pokud máte k dispozici stativ, filtry a další techniku, určitě je nezapomeňte vzít s sebou.
  • Nezapomeňte na dostatek nabitých baterií do fotoaparátu a místo na paměťových kartách.
  • Máte-li k dispozici notebook, můžete si ho vzít s sebou. V sobotu večer se budeme zabývat možnostmi základních úprav a archivací fotografií v programu Zoner Photo Studio X.
  • Na kurzu dostanete poznámkový blok formátu A5 a propisku na poznámky.

Další akce pro volný čas v Přerově
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Základy cestovatelské a dokumentární fotografie na Helfštýně- Týn nad Bečvou -Privát v Týně nad Bečvou, Záhorská 337, Týn nad Bečvou