Úvod  -> Volný čas v Pardubickém kraji  ->  Volný čas v Pardubicích

Základní fotografický kurz v Pardubicích- Pardubice

Akce již proběhla

24.03.2019

Akce již proběhla

Baby Music, Milheimova 611, Pardubice


Aktuální Volný čas v Pardubicích


St

DK Dukla, Gorkého 2573, Pardubice (okres Pardubice)


490 Kč

Show "JÁ SU JÁ" exkluzivně ve speciální limitované tour po České republice.Čekají vás historky o mém životě, prostor na otázky na tělo, autogramiáda, focení a mnoho dalšího.Jak moc dobře mě znáš? Víš s čím jsem si hrál jako malej kluk?Co jsem ještě neřekl o Survi...více

Út

DK Dukla, Gorkého 2573, Pardubice (okres Pardubice)


450 Kč

Petr Rychlý zavítá se svojí zábavnou show do Pardubic!Petr Rychlý vypráví historky nejen ze zákulisí divadla a televize, ale i veselé příběhy z vlastního života. Během vystoupení baví diváky i svými hudebními vstupy ze současné nejpopulárnější televizní soutěže Tvoje t...více

So

Karma Lounge, nám. Republiky 1, Pardubice (okres Pardubice)


350 Kč

Vystoupení Travesti skupiny Screamers + DJ Petris Screamers jsou jednou z nejstabilnějších českých uměleckých skupin, která se etablovala na poli alternativního divadla v roce 1997. Tvoří ji skupina umělců – herců, tanečníků, zpěváků a komiků. Na jevišti se pracovně se...více

DK Dukla, Gorkého 2573, Pardubice (okres Pardubice)


50 Kč

Dvoudenní festival plný čokolády míří do Pardubic!  Zapomeňte na obyčejné slavnosti, přicházejí Pardubické Čokoslavnosti!  Festival pro všechny malé i velké milovníky čokolád...více

So

Svojšice u Přelouče Svojšice u Přelouče (okres Pardubice)


950,-

FESTIVAL UVĚDOMĚNÍ Děti do 10 let (včetně) mají vstup zdarma.   Slevy ZTP ani jiné nejsou poskytovány.

Bývalá občanská plovárna, řekal Labe, Přelouč (okres Pardubice)


1 111 Kč

Záměr festivalu je, šířit vědomý styl života mezi lidi. Šířit nový a jiný způsob žití a pohled na život.Ukázat lidem, že "to" jde jinak.Stánky, workshopy, kapely i přednášející budou v souladu s tímto tématem, protože tak sami žijí.Vědomý život a žití v souladu je ...více



Popis akce Základní fotografický kurz v Pardubicích- Pardubice

Základní fotografický kurz v Pardubicích

Nerozumíte se si se svým fotoaparátem? Nevypadají vaše rodinné fotografie nebo snímky z dovolených tak, jak byste chtěli? Používáte jen automatické režimy vašeho fotoaparátu a chcete se dozvědět něco o cloně, času a ISO? Chcete poznat svůj fotoaparát a přitom nečíst dlouhé a složitě psané manuály?

Pokud jste na jednu nebo více otázek odpověděli „ano“, jste tu správě. Jednodenní intenzivní fotografický kurz vám umožní poznat svůj fotoaparát a objektiv a odhalit jejich technické limity. Naučíte se aktivně používat prioritu času a clony a citlivost ISO. Seznámíte se základy kompozičních pravidel.

Co se naučíte? 

  • Poznáte svůj fotoaparát, objektiv a seznámíte se s jejich základními funkcemi a technickými limity.
  • Seznámíte se se základními formáty digitální fotografie (JPG a RAW) a dozvíte se, kdy jsou tyto fotoaparáty vhodné a kdy ne. 
  • Dozvíte se co je priorita času, clony a ISO a hlavně proč a jak je aktivně využívat a dosáhnout díky nim lepších fotografií. Dozvíte se, jaký čas je obvykle vhodný při fotografování pohybujících se objektů a jakou clonu nastavit při fotografování portrétu nebo krajiny.  
  • Dozvíte se, proč je důležité správně nastavit tzv. vyvážení bílé a jak dosáhnout barevně věrného podání výsledného snímku a jaká nastavení vašeho fotoaparátu toto výsledné barevné podání ovlivňují. 
  • Zabývat se také budeme dalšími technickými nastaveními fotoaparátu jako jsou režimy činností autofokusu, režimy měření expozice a režimy snímání. 
  • Seznámíte se se základy kompozičních pravidel a doporučeným nastavením fotoaparátu při fotografování různých scén (krajina, portrét, pohyb, děti, zvířata nebo různé detaily). 
  • Teoreticky získané dovednosti si ověříte při následné praxi v terénu, kdy vyrazíme ven a budeme věci prakticky zkoušet. 

Pro koho je kurz určen? 

  • Kurz je určen hlavně pro začátečníky, kteří s fotografováním začínají a potřebují vysvětlit základní pojmy a funkce fotoaparátu. 
  • Na své si také přijdou mírně pokročilí fotografové, kteří základní pojmy jako jsou čas, clona a ISO znají, ale stále při své tvorbě používají převážně automatické režimy. 

 

Pro koho není kurz určen? 

  • Kurz není určen pro pokročilé fotografy, kteří aktivně při své tvorbě využívají předvolbu času a clony pracují s ISO a znají základní kompoziční pravidla. 
  • Pokročilým nebo středně pokročilým fotografům mohu nabídnout jednodenní „Pokročilý fotografický kurz“ nebo dvoudenní kurz „Základy dokumentární a cestovatelské fotografie“ na Helfštýně. 

Další akce pro volný čas v Pardubicích
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Základní fotografický kurz v Pardubicích- Pardubice -Baby Music, Milheimova 611, Pardubice