Úvod  -> Koncerty ve Zlínském kraji  ->  Koncerty ve Vsetíně

Koncert Vanessa- Vsetín

Akce již proběhla

01.02.2020

Akce již proběhla

Tři opice, Mostecká 362, Vsetín


Aktuální Koncerty ve Vsetíně


M-klub Valmez Komenského 1/3, 757 01 Valašské Meziříčí (okres Vsetín)


předprodej 250,-Kč

BRIXTN | BUDE TO JEŠTĚ HEZKÝ TOUR 2024 | SPECIAL GUESTS: MALONE, LEON Kapela Brixtn vyrazí na jaře 2024 na své první klubové turné. Po několikaměsíční odmlce se kapela vrací do Valašského Meziříč&i...více

So

Autocamp Ostende Bolevák Plzeň (okres Vsetín)


610,-

Jedinečná příležitost udělat si a nebo někomu radost pod stromečkem. Máme pro Vás limitovanou edici vstupenek na Vinnou stezku kolem Boleváku za speciální cenu 610,- Kč. Levněji už vstupenky na akci nekoupíte. 8. ročník Vinné stezky se bude konat 15.6.2024 a opět se můžete tě...více

Ne

Amfiteátr v Zámeckém parku Valašské Meziříčí (okres Vsetín)


790,-

Recitál několikanásobné zlaté slavice Lucie Bílé za klavírního doprovodu Petra Maláska. Těšit se můžete na jedinečný hudební zážitek v podání toho nejlepšího hlasu česk&ea...více

So

Dům kultury, Svárov Vsetín (okres Vsetín)


599,-

Harlej vyjíždí na podzimní tour ke zbrusu novému albu. Nové album i turné nese stejný název "Zatím je to dobrý", po prvním singlu Zatím je to dobrý budou postupně zveřejňovány dal&scaro...více



Popis kulturní akce Koncert Vanessa- Vsetín

Vanessa

Kapela Vanessa v aktuálním složení Samir Hauser, Moimir Papalescu a Jaroslav Stuchlý vyvrhla nové album Ghost Army. Nekompromisní nálož jedenáci skladeb, která spolehlivě pobouří všechny puritány a nadchne milovníky tvrdé elektronické hudby.

Vanessa je zlo. Kdyby u nás existoval ekvivalent nálepek Parental Advisory Explicit Content, kterými jsou v Americe označeny snad všechny desky, kde se zrovna neopěvuje láska až za hrob a šťastný život v obláčkové zemi, Ghost Army by jimi bylo přelepené komplet.

Protože tohle je špína, kaz ve vzoru, rez v soukolí, které už se nikdy nerozběhne. Špatné svědomí, železitá chuť krve v ústech. Průkopníci drsné odnože elektronické hudby zvané EBM (electronic body music) v Česku s přibývajícími roky neměknou, ba naopak.
Jejich nové album je syrové, úderné, skřípavé, jedovaté. Hudebně i textově. Občas je až nepříjemné ho poslouchat, slyš například skladbu Matka je zlo, v níž šel zpěvák a výhradní textař Samir Hauser opravdu až na dřeň. Děsivý protiklad cukernatého blábolu Máma jistých hošíků z Litvínova.
Ne každý to bude chtít poslouchat opakovaně. Hudba se obtáčí kolem krku jako had a nemilosrdně dusí zárodky všeho pozitivního. Vanessa varovala, že Ghost Army bude její nejtemnější album, s čímž se dá souhlasit. A to ani předchozí desky nebyly žádná selanka.
Koho neudolala Matka je zlo, toho dozajista zdrtí Špína Evropy a hlavně zlatý nebo spíše řádně rezavý hřebík do rakve Fotr je v lochu. Monstrum, kopanec kanadou přímo do obličeje. Úderný beat, pochodový rytmus, chytlavá klávesová linka a celkově apokalyptická nálada. Text, který není možné ocitovat, je opět „s hvězdičkou“. Pro nepamětníky, tak se označovaly v televizním vysílání pořady mládeži nepřístupné.
Podobně nemilosrdná je skladba 4/8, věnovaná Jindřichu Forejtovi, bývalému šéfovi hradního protokolu, respektive jeho skandálu s videem, na němž obnažený šňupe bílý prášek. Vanessa nemá slitování s nikým, ani sama se sebou. Její album je hudební doprovod cesty k věčnému zatracení, nebo naopak prozření.
Záleží na prioritách a životním postoji. Je to hudba, kde se vše říká natvrdo. Ber, nebo nech být. Pod nánosem kalu se skrývá i porce černého humoru, kterou však objeví jen ten, kdo chce naslouchat, rozumět a chápat. Ghost Army je mnohem větší nářez než většina na první pohled drsně se tvářících metalistů.
Jedovaté syntezátory, chlad opuštěných továrních hal, v nichž i potkani páchají sebevraždy. Hudební ekvivalent heroinového nájezdu, ovšem se všemi následky, stihomamy a kocovinou. Obraz současného světa bez příkras.


Další koncerty ve Vsetíně
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Koncert Vanessa- Vsetín -Tři opice, Mostecká 362, Vsetín