Úvod  -> Kulturní akce pro děti v Královehradeckém kraji  ->  Kulturní akce pro děti v Hradci Králové

Shum Davar a hosté- Hradec Králové

Akce již proběhla

13.12.2019

Akce již proběhla

Country Club Lucie, Národních mučedníků 209/9, Hradec Králové


Aktuální Kulturní akce pro děti v Hradci Králové


So

Šimkovy Sady, Šimkovy Sady, Hradec Králové (okres Hradec Králové)


249 Kč

Největší pohádkový festival KINDERLAND míří do Hradce Králové! ❤️ KINDERLAND je kouzelné místo, kde Vaše děti konečně zažijí své oblíbené pohádkové postavičky na ...více

So

Zámek Karlova Koruna, Pražská 1, Chlumec nad Cidlinou (okres Hradec Králové)


299 Kč

VÍTEJTE V POHÁDKOVÉM SVĚTĚ PLNÝ KOUZEL, HER A FANTAZIEVstupte s námi do říše pohádek, kde se splní sny malým i velkým. Nejkrásnější české zámky hostí Pohádkový svět plný kouzel, her a fantazie. Den princezen a rytířů je věnovaný českým p...více

Hradečnice, u parkoviště Zděná Bouda (okres Hradec Králové)


130,- jednorázový vstup, 200,- celodenní vstup

Park Na větvi tvoří unikátní soustava tří síťových hřišť zavěšených v korunách stromů propojených s 3D bludištěm, které je složeno ze síťových překážkov...více



Popis kulturní akce Shum Davar a hosté- Hradec Králové

Společný hudební počin kapely Shum Davar a zpěvačky Ivy Marešové, ve kterém spojují různé vlivy a styly vesměs lidové hudby. Koncertem v hradeckém Country Clubu Lucie završí první rok spolupráce, kdy se na pódiu potkají s mladými talentovanými muzikanty Anežkou Altmanovou (zpěv) a Adamem Černíkem (housle). Program sestává z instrumentálních i zpívaných písní, ze kterých tryská energie a temperament.

Shum Davar (דבר שום) je mezinárodní v Praze působící ansámbl, který tvoří muzikanti z Běloruska, Gruzie, Slovenska a Česka. Za bezmála šest let existence se Shum Davar zapsal do povědomí tuzemských i zahraničních milovníků východního folklóru prostřednictvím jedinečného pojetí fúze klezmer, romské, balkánské, slovanské a kavkazské lidové hudby kořeněné prvky jazzu. Sólisty Shum Davar jsou Aliaksandr Yasinski (akordeon), Juraj Stieranka (housle) a Gugar Manukyan (akordeon).

Iva Marešová je česká zpěvačka, herečka a textařka působící v autorských projektech s A. Yasinskim (akordeon) a Michaelem Vašíčkem (kytary), v kapelách RAZAM a Precedens. Spolupracovala na hudebních projektech s významnými osobnostmi české hudby, např. Michalem Pavlíčkem nebo  Radimem Hladíkem. Její současné autorské projekty jsou typické velmi osobitou worldmusic se slovanskými kořeny, postavenou na výrazném projevu zpěvačky a akordeonu. Iva je původem z Hradce Králové, kde spolupracovala například s bubeníkem Romanem Vránou.

Adam Černík je primáš Hradecké cimbálovky, kde rovněž hraje a zpívá Anežka Altmanová. Ač mladí, působí i v dalších hudebních projektech, mj. také s písničkářem a absolventem BiGy Michalem Horákem.

Tímto hudebním projektem pokračuje Shum Davar ve spolupráci se zajímavými hosty. V minulosti to byla například spolupráce s Karin Sarksiyan (SK/AR), sborem Limbora (SK/CZ)) nebo bubeníkem Milošem Dvořáčkem jr.


Další kulturní akce pro děti v Hradci Králové
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Shum Davar a hosté- Hradec Králové -Country Club Lucie, Národních mučedníků 209/9, Hradec Králové