Úvod  -> Divadlo ve Středočeském kraji  ->  Divadlo v Kutné Hoře

Prodaná nevěsta- divadelní představení- Černošice

Akce již proběhla

21.09.2019

Akce již proběhla

Venkovní divadlo pod Halou Věry Čáslavské, Školní, Černošice


Aktuální Divadlo v Kutné Hoře


So

KD Lorec, U Lorce 57, Kutná Hora (okres Kutná Hora)


297 Kč

Kutná Horo a okolí, tuhle sobotu děti rozhodně nebudou chtít strávit u televize.Horká novinka - SHOW GIGANTICKÝCH ROBOTŮ ve Vašem městě! Jediné turné v ČR, které když propásnete, bude nenávratně pryč.pozn.: Kamarádka vás zabije, pokud ji nedáte vědě...více



Popis kulturní akce Prodaná nevěsta- divadelní představení- Černošice

PRODANÁ NEVĚSTA V NOVÉM VENKOVNÍM DIVADLE

 

Vážení milovníci kultury dovolujeme si Vás pozvat v sobotu 21.9 od 20.00 na operu. Na operu a v Černošicích ??? Ano do nově postaveného venkovního divadla pod mokropeskou školou. V našem případě se bude spíše jednat o komickou zpěvohru v podání ca 50 ochotníků ze spolku divadelních ochotníku Alois Jirásek z Úpice.

 

Příběh Prodané nevěsty je starý více než 150 let. Nejprve ji sice napsal profesor Bedřich Smetana s Karlem Sabinou pro pražské Prozatímní divadlo jako zpěvohru, ale po řadě úprav se po pěti rocích vydala do světa jako první česká komická opera. A byl to úspěch! Doma i v zahraničí! Dokonce takový, že se na „Prodanku“ přes sto let „nedalo sáhnout“.  

Až v osmdesátých létech minulého století kvartet královéhradeckých tvůrců Divadla Drak – Josef Krofta, Miloslav Klíma, Jiří Vyšohlíd a Petr Matásek – vymyslel poetickou úpravu, která sólové party převádí do sborové formy se zachováním krásné hudby, veškeré legrace, lsti i lásky, s prostorem pro napínavou jevištní práci! Touto cestou se také vydalo úpické divadlo, které má s uváděním hudebních inscenací značné zkušenosti. 

Inscenace je vytvořena pro klasická jeviště i kočovné divadlo, takže hrát se může podle přání pořadatelů nejen v divadlech, ale i v přírodě, na náměstích či zámeckých nádvořích – všude, kam se vejde její originální scéna.

Bude velmi zajímavé sledovat, jak se podaří inscenátorům vyprávět příběh dávných milenců – i pořadatelům černošická premiéra slavné opery v novém Amfiteátru pod školou. Vstupenky zakoupíte v předprodeji v prodejně bílá slunečnice v Karlštejnské ulici za 200 Kč nebo na místě před akcí za 250 Kč. Studenti a senioři pořídí vstupenky za 200 Kč i na poslední chvíli před akcí. Představení s podporou ERILENS s.r.o., českého výrobce zdravotnických prostředků. www.erilens.cz .Srdečně Vás zve město Černošice.


Další divadelní představení v Kutné Hoře
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Prodaná nevěsta- divadelní představení- Černošice -Venkovní divadlo pod Halou Věry Čáslavské, Školní, Černošice