Úvod  -> Kulturní akce pro děti v Praze  ->  Kulturní akce pro děti v Praze

Nevěsta prodaná, co ji složil Smetana/představení pro děti/- Praha

Akce již proběhla

01.06.2018

Akce již proběhla

Letní scéna Vyšehrad Praha


Aktuální Kulturní akce pro děti v Praze


So

Galerie Butovice, Radlická 117, 158 00 Praha 5 (okres Praha)


zdarma

Zapište si do kalendáře butovickou událost roku: v sobotu 20. dubna 2024 zahajuje sezónu multifunkční Butky Park a na své si přijdou děti i jejich rodiče. Bohatý program provoní street festival s jídlem, inspiraci nab&i...více

So

Park Riegrovy sady, Riegrovy sady, Praha (okres Praha)


249 Kč

Největší pohádkový festival KINDERLAND míří do Prahy! KINDERLAND je kouzelné místo, kde Vaše děti konečně zažijí své oblíbené pohádkové postavičky na živo! A nejen to, na na&sc...více



Popis kulturní akce Nevěsta prodaná, co ji složil Smetana/představení pro děti/- Praha

Jubilejní 15. ročník festivalu divadla a hudby VYŠEHRANÍ
NAROZENINY

Hodí se pro první a částečně i druhý stupeň vzhledem k silnému námětu. Pro každý věk je představení něčím zajímavé a je vhodné na podporu výuky, zvláště hudební výchovy.

Příběh Jeníka a Mařenky ze slavné opery Bedřicha Smetany je upraven a zjednodušen téměř pohádkově tak, aby byl srozumitelný dětem základní školy.
Průvodci hrou - Houslový klíč, Nota a Pomlka vysvětlují dětem důležité momenty hry a proměňují se přímo na jevišti do jednotlivých postav opery. /Jeník, Mařenka, Kecal, Esmeralda, Vašek …/ Jednoduché zkrácené písně zpívají herci s klavírem.
Děti uvidí i několik tanečních prvků v originálních lidových krojích a velkolepou taneční scénu - příjezd komediantů. Nechybí humorné pojetí, poučné a hlavně velmi lehce zpracované přiblížení vážné hudby malým i odrostlejším divákům.

Autorka zpracovala námět Karla Sabiny úměrně k věku dětí jako pohádkový příběh a hudební námět jistě ocení nejen učitelé hudební výchovy.


Další kulturní akce pro děti v Praze
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Nevěsta prodaná, co ji složil Smetana/představení pro děti/- Praha -Letní scéna Vyšehrad Praha