Úvod  -> Divadlo v Ústeckém kraji  ->  Divadlo v Ústí nad Labem

Naivní divadlo Liberec: Pohádka o LIAZCE- Ústí nad Labem

Akce již proběhla

17.10.2019

Akce již proběhla

Činoherní studio, Varšavská 767, Ústí nad Labem


Aktuální Divadlo v Ústí nad Labem


Út

Dům kultury - kinosál, Velká Hradební 33, Ústí nad Labem (okres Ústí nad Labem)


590 Kč

Bláznivá komedie kontroverzního francouzského autora, která v současné době slaví v Paříži velké úspěchy.Seriozní advokát, věrný manžel a otec dvou dětí, se jednoho dne probudí nahý v posteli se svým kolegou z práce. Ani jeden netuší, jak se do této situace dostali, man...více

Út

Dům kultury Ústí n. L. Ústí nad Labem (okres Ústí nad Labem)


574,-

Nadstandardní odpočinek do nestandardní doby. To je improvizační show Partička s Michalem Suchánkem, Richardem Genzerem, Michalem Novotným, Jakubem Kohákem a Luďkem Staňkem. Vozíčkáři a vozíčkářky mají...více



Popis kulturní akce Naivní divadlo Liberec: Pohádka o LIAZCE- Ústí nad Labem

Tvůrci úspěšné inscenace Pohádka o Raškovi (vyhlášené nejlepší českou loutkovou inscenací sezóny) se po letech vrátili ke „sportovnímu“ příběhu, tentokráte ryze severočeskému. Moderní autorská pohádka z pera Tomáše Syrovátky a v režii Martina Tichého se totiž volně inspiruje úspěchy kamionu LIAZ na tratích slavné pouštní rallye Paříž-Dakar v osmdesátých letech minulého století.

Před severočeskými montéry a závozníky, zvyklými doposud leda tak rozvážet sudy vratislavického piva po libereckém okrese, vyvstane jednoho dne nečekaný úkol. Přestavět závozní náklaďák na závodní kamion. A pokud možno s ním daleko v Africe vybojovat vavřínový věnec.

Jak však název inscenace napovídá, trojici hlavních hrdinů (šofér, navigátor a mechanik) pomáhá během jejich závodění i řada pohádkových bytostí a okolností. Do severní Afriky to totiž nemá daleko ani Šeherezáda či třeba kouzelný džin z láhve... O naše závodníky se každopádně nemusíte bát. Povezou si s sebou do Afriky trochu jablonecké bižuterie a také pivo z vratislavického pivovaru. I díky těmto prezentům najdou po celém světě přátele ochotné jim pomoci, když je nouze nejvyšší.

Inscenace vzniká při příležitosti 30. výročí největšího úspěchu automobilky LIAZ na rallye Paříž-Dakar. Tím bylo v roce 1988 druhé místo v kategorii kamionů. O rok dříve se LIAZáci umístili na bedně poprvé, když senzačně skončili na třetím místě.

Autor:  Tomáš Syrovátka Režie:  Martin Tichý Výprava:  Robert Smolík Hudba:  Ivan Acher

Obsazení:  Diana ČičmanováFilip HomolaPetr JelínekAdam KubištaDominik MigačMarek Sýkora,  Antonín Týmal

Délka představení: 50 minut bez přestávky


Další divadelní představení v Ústí nad Labem
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Naivní divadlo Liberec: Pohádka o LIAZCE- Ústí nad Labem -Činoherní studio, Varšavská 767, Ústí nad Labem