Úvod  -> Sportovní akce v Moravskoslezském kraji  ->  Sportovní akce v Ostravě

Mistrovství světa para hokej- Ostrava

Akce již proběhla

03.05.2019

Akce již proběhla

Ostravar Aréna, Ruská 3077/135, Ostrava


Aktuální Sportovní akce v Ostravě


Út

Městský stadion Ostrava Závodní 2992/86D, Ostrava 70300 (okres Ostrava)


100 Kč

Největší atletický zážitek roku 2024 v Česku – 63. Zlatá tretra Ostrava 28. května se do Ostravy sjede elita světové atletiky. Nejlepší atleti planety budou testovat svou formu před Mistrovstvím Evropy a Olympijsk&yacu...více



Popis kulturní akce Mistrovství světa para hokej- Ostrava

 

Mistrovství světa v para hokeji v Ostravě !!!

Už podruhé v historii se v Ostravě odehraje nejprestižnější turnaj pro para/sledge hokejisty na světě. Od 27. 4. do 4. 5. 2019 bude Ostravar Aréna hostit Mistrovství světa v para hokeji Ostrava 2019, jehož amdasadorem je legendární hokejový brankář Dominik Hašek. 

V Ostravě bude o titul mistrů světa bojovat osm mužstev elitní skupiny A (Česká republika, Itálie, Japonsko, Kanada, Korea, Norsko, Švédsko, USA). 

S totou významnou sportovní akcí je spojena celá řada aktivit v oblasti osvěty paralympijských sportů. V rámci turnaje probíhá speciální vzdělávací program Paralympijské školní dny na vybraných školách v regionu. Žáci se tak seznámí například s konkrétními handicapovanými sportovci, vyzkoušejí si některé paralympijské sporty. Aktivně se ale také zapojí do samotného průběhu MS v para hokeji v Ostravě. Vytvoří fanouškovské týmy a budou aktivní součástí celého turnaje.

Šampionát osobní účastí podpoří také celá řada zmámých osobností.
Mezi zápasy a o přestávkách mohou diváci navštívit originální FAN ZÓNU a soutěžit o atraktivní ceny (např. TOYOTA Hybrid s plnou nádrží na týden atd.).

Z dobrovolného vstupného pořídíme para hokejovým sportovcům potřebné vybavení (sáně, hokejky, posilovací stroje), aby mohli rozvíjet sebe i tento atraktivní paralympijský sport.

Více o akci na www.paraostrava2019.cz.


Další sportovní akce v Ostravě
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Mistrovství světa para hokej- Ostrava -Ostravar Aréna, Ruská 3077/135, Ostrava