Úvod  -> Kulturní akce pro děti v Jihomoravském kraji  ->  Kulturní akce pro děti ve Znojmě

Mini Miroslavské léto- Miroslav

Akce již proběhla

28.08.2020

Akce již proběhla

Letní kino, Malinovského, Miroslav


Aktuální Kulturní akce pro děti ve Znojmě


Út

Městské divadlo, Náměstí Republiky 916/20, Znojmo (okres Znojmo)


225 Kč

Hudební festival Znojmo přichází opět s něčím novým a nevídaným. Chystá tři představení unikátní autorské opery nejen pro děti: Porucha na lodi Nautilus. Děti i rodiče se ponoří do hlubin zn&aacut...více



Popis kulturní akce Mini Miroslavské léto- Miroslav

Festival Mini Miroslavské léto je jednodenní hudební festival, který se uskuteční v amfiteátru letního kina Miroslav.

Povrzení vystupující:

DESmod - slovenská rocková skupina, která původně vznikla roku 1996 jako metalová formace v Nitře. Název skupiny je inspirován latinským názvem upíra obecného (Desmodus rotundus)

Postupnými personálními změnami se vystřídalo obsazení jednotlivých nástrojů a zároveň se změnil i jejich hudební styl od heavy metalu přes crossover, punk rock až k melodickému rocku.

Letos slaví DESmod výročí 20 let na scéně.

Lake Malawi - indie-popová kapela, kterou v roce 2013 založil Albert Černý. Při vymýšlení názvu se Albert nechal inspirovat písní “Calgary” od svého oblíbeného interpreta Bon Ivera. Výrazným poznávacím znamením kapely se stalo logo vlnky, které si frontman před každým koncertem jako rituál maluje na zápěstí.

Kapelu Lake Malawi tvoří Albert Černý (zpěv, kytara, klávesy), Antonín Hrabal (bicí) a Jeroným Šubrt (baskytara, klávesy). Na koncertech kapelu doplňuje kytarista Pavel Palát. Stejně jako v předchozí kapele, Charlie Straight, píše Albert Černý většinu hudby a textů. Za svoje skladby obdržel několik Cen Anděl, Zlatého Slavíka i cenu MTV.

Za více než 6 let existence stihla kapela odehrát skoro 400 vystoupení nejen po ČR, ale po celé Evropě. Za jeden z posledních úspěchů lze považovat 11. místo ve finále soutěže Eurovision Song Contest 2019 v Tel-Avivu s písní Friend Of A Friend. Lake Malawi se zároveň nikdy netajili zahraničními ambicemi. Hned první singl Always June měl premiéru na britské stanici BBC, v roce 2014 předskakovali kapele Thirty Seconds to Mars, v roce 2015 hráli na slavném showcase festivalu The Great Escape v Brightonu, kde představovali první EP “We Are Making Love Again”, na kterém se objevila skladba Chinese Trees, známá z českých rádiích, několika filmů a vlaků Leo Expres. Lake Malawi zaujali i manažery interpretů jako The Kooks nebo MIKA, kteří se je vybrali za předkapelu pro své pražské koncerty.

John Wolfhooker - je čtyřčlenná rocková skupina z Prahy, známá prolomováním hranic všech hudebních žánrů, technickými instrumentálními kusy, chytlavými sbory a energickým živým vystupováním. Jejich písně zahrnují žánry šířící se od post hardcore, pop punku nebo funku až po progresivní metal.

Kapela je také známá talentem kytaristy Rony Janeceka, který je považován za jednoho z nejlepších evropských kytaristů své generace.

Během své existence skupina vydala 16 hudebních videí, nahrála dvě alba a odehrála několik festivalů včetně Rock For People, Aerodrome, Mighty Sounds a jednoho z největších kanadských hudebních festivalů - Envol Et Macadam v Quebecu s hlavními kapelami jako Rise Against nebo Despised Icon. Kromě těchto skupin sdílel John Wolfhooker také pódium s kapelami jako Marmozets, Enter Shikari, Sleeping With Sirens, Anti-Flag, Hands Like Houses nebo Our Last Night.


USB BAND - Folk-rocková kapela z Prahy, kterou Vám přinášíme v rámci našeho projektu neobjevených pokladů.

Příběh hudební skupiny USB je spojen se sbírkou básní, kterou napsal mezi roky 2010 – 2016 Michal Svatý. Vybrané texty zhudebnil Richard Ulrych a jednu z nich – Adventní, nazpívala Bára Basiková.

I další písničky si však říkaly o profesionální upracování. Jednoduché nápěvy pro kytaru hrané v „kilech“ se tak pod rukama kytaristy a aranžéra Romana Jeřábka opět mění, tentokrát už na písně postavené pro hudební skupinu. S podzimem 2016, po příchodu basisty Stanislava Zemánka a bubeníka Petra Poura, vzniká skupina USB. Rozhodnutí veřejně se prezentovat podpořila reakce publika na Vánočním koncertu Báry Basikové, kde skupina USB vystoupila jako host. Na jaře 2017 doplňuje dosud ryze mužskou sestavu USB Veronika Součková, aby se svými profesionálními zkušenostmi ze Spirituál kvintetu oživila „ženské“ texty. Poprvé zaznělo 15 písní o kráse, vášni, bolesti, hvězdách, okovech prvotního hříchu či receptu na štěstí na koncertě v květnu 2017.

Kapela USB BAND dokázala natolik zaujmout ikonického hudebního fotografa Kevina Cumminse, že přiletěl do Prahy a s kapelou nafotil sérii černobílých fotografií, které najdete na webu kapely.

HRAD92 - Místní kapelu z Miroslavi a Pohořelic hrající vlastní multižánrový pop-rock asi nemusíme představovat. Kapela standardně vystupuje v tříčlenném složení, letos sestavu ale doplní další dva hosté a bude se na co těšit. 

Protože došlo k odložení velkého Miroslavského léta, tak účast kapely HRAD92 na mini verzi byla zcela bez diskuzí :-)


Další kulturní akce pro děti ve Znojmě
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Mini Miroslavské léto- Miroslav -Letní kino, Malinovského, Miroslav