Úvod  -> Koncerty v Královehradeckém kraji  ->  Koncerty v Náchodě

Koncert ArtCafé Openair - Jananas- Broumov

Akce již proběhla

07.08.2020

Akce již proběhla

Klášterní zahrada, Klášterní 1, Broumov


Aktuální Koncerty v Náchodě


So

Pellyho domy, Masarykovo nám. 75, Police nad Metují (okres Náchod)


420 Kč

Ne

Nároďák Jaroměř Národní 54, Jaroměř 55101 (okres Náchod)


656 Kč

Pestilence za sebou od svých thrashmetalových začátků až po vlivnou deathmetalovou transformaci zanechali nesmazatelnou stopu na světové metalové scéně, která zahrnuje vlivná alba jako „Consuming Impulse“ (1989) nebo &bd...více

St

Městské divadlo, Sál Důstojnické besedy - PDA Jaroměř (okres Náchod)


450,-

HYPNOTIZÉRHypnotizér a mentalista Jakub KroulíkDoporučujeme všem, kteří chtějí zažít něco fascinujícího. Hned od počátku večera ucítíte příjemnou atmosféru. Přednášející si Vás okamžitě získá svým příjemným projevem a zajímavými informacemi z historie i současn...více

So

Koupaliště Starkoč, Starkoč, Náchod (okres Náchod)


380 Kč

Koncert Terezy Maškové  začíná ve 20:00 hod. + autogramiádaRecitál   Lucie Kosinkové s klavíristkou Jitkou Štěrbákovou  začíná ve 18:30 hod. Pořadatel - koupalistestarkoc.wz.cz



Popis kulturní akce Koncert ArtCafé Openair - Jananas- Broumov

Klášterní zahrada, Klášter Broumov (sál Kreslírna v případě nepřízně počasí)

Jananas je kapela, kterou si nespletete. Skupina vedena charismatickou zpěvačkou Janou Infeldovou tak dlouho narušovala stereotypy folkového žánru, až tuto škatulku přerostla.
Skupina podle svých slov vznikla v roce 2005 a první veřejné vystoupení měla v roce 2007. To ještě jako duo, protože tvůrčí jádro skupiny od začátku tvoří kromě zpěvačky Jana Infeldové také kytarista Jan Vávra. Brzy k sobě přibrali baskytaristu Jaromíra Fulneka, který se podle legendy kvůli kapele naučil na baskytaru za pouhých čtrnáct dní.
Poprvé na sebe Jananas upozornil na největším českém folkovém festivalu Zahrada, kde v roce 2009 získal ocenění. Poté se skupina spojila s producentem Martinem Ledvinou a vydala svůj eponymní debut. Za tuto desku, která vyšla poťouchle na Silvestra roku 2010 u vydavatelství Indies Scope records, získala skupina hned pár měsíců na to nominaci na cenu Anděl v kategorii folk a country. Následně navštívila snad všechna myslitelná i nemyslitelná podia českých klubů a festivalů. To již s bubeníkem Janem „Chili“ Chalupou, který se stal brzy stálým členem sestavy.
Skladbu Pražské jaro z debutové desky si v roce 2011 vybral Český rozhlas Vltava jako jingle pro přímé přenosy ze skutečného festivalu Pražské jaro. V roce 2014 pak kapela obohatila silvestrovské vysílání stanice ČRo 3 – Vltava koncertem a zároveň rozhlasovou hrou.
Inteligentní texty a jemný podvratný humor je hlavní devízou Jananasu. Cílená mystifikace občas dovede kapelu do svízelné situace, například, když všichni hudební novináři a fanoušci začnou věřit, že kapela je z Brna.
Skupina o sobě tvrdí, že jí všechno dlouho trvá, proto se na další album čekalo dlouhých šest let. Nové album vyšlo u vydavatelství Supraphon v září 2016.


Další koncerty v Náchodě
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Koncert ArtCafé Openair - Jananas- Broumov -Klášterní zahrada, Klášterní 1, Broumov