Úvod  -> Divadlo v Ústeckém kraji  ->  Divadlo v Ústí nad Labem

Jakub Gottwald: UR FASCISM- Ústí nad Labem

Akce již proběhla

11.11.2020

Akce již proběhla

Tukan, Klíšská 3391/35, Ústí nad Labem


Aktuální Divadlo v Ústí nad Labem


Út

Dům kultury - kinosál, Velká Hradební 33, Ústí nad Labem (okres Ústí nad Labem)


590 Kč

Bláznivá komedie kontroverzního francouzského autora, která v současné době slaví v Paříži velké úspěchy.Seriozní advokát, věrný manžel a otec dvou dětí, se jednoho dne probudí nahý v posteli se svým kolegou z práce. Ani jeden netuší, jak se do této situace dostali, man...více

Út

Dům kultury Ústí n. L. Ústí nad Labem (okres Ústí nad Labem)


574,-

Nadstandardní odpočinek do nestandardní doby. To je improvizační show Partička s Michalem Suchánkem, Richardem Genzerem, Michalem Novotným, Jakubem Kohákem a Luďkem Staňkem.Vozíčkáři a vozíčkářky mají vstup zdarma a sedí v uličce bez nároku na místo (prokáží se průkazem Z...více



Popis kulturní akce Jakub Gottwald: UR FASCISM- Ústí nad Labem

"Život, to je to, co ještě (nebo stále) nelze, anebo nemůžeme pochopit, proto neexistuje žádný předchozí plán, význam, anebo vysvětlení."

Ur-fascism je původně název krátkého textu, které pronesl v roce 1995 italský spisovatel a filozof Umberto Eco na půdě americké Kolumbijské univerzity. Český čtenář má možnost vůbec poprvé se setkat s jeho kompletním českým překladem v rámci uvedení stejnojmenného projektu, za nímž stojí herec a performer Jakub Gottwald. Stejnojmennou prací se tak odkazuje k textu jako k jedné z možných interpretačních linií, jako jedné z možných cest, po nichž se lze vydat, než vás pohltí labyrint otázek. O co se vlastně Gottwald pokouší, o jaké otázky se jedná?

Objevitel nemůže vědět, co objevuje, dokud to neobjeví, a zdá se, že toto vedení myšlenky působí už dávno předtím, než si dotyčný vůbec uvědomí, k čemu by rád dospěl. Jak a proč se to děje, zůstává stále záhadou. Ale právě ona procesualita je důvodem, proč každé dílo, které se zabývá povahou řádu a pokouší se zkoumat jeho vzorce, nemůže být pro jeho autora triviální.
Další možností je připustit si, že situace, v níž se nacházíme, je tak špatná, že i řada nejbystřejších vzdává snahu hledat něco lepšího. Gottwald se ale ve své nové práci snaží ukázat, že podstatou všech našich problémů je špatné myšlení. A jednou - logickou – cestou ven je hledání myšlení lepšího.

 

Obsazení Jakub Gottwald, Aleš Čermák, Filip Šebšajevič, Štěpán Krahulec, Jaro Repka


Další divadelní představení v Ústí nad Labem
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Jakub Gottwald: UR FASCISM- Ústí nad Labem -Tukan, Klíšská 3391/35, Ústí nad Labem