Úvod  -> Volný čas v Pardubickém kraji  ->  Volný čas v Pardubicích

Fotografický kurz cestovatelské a dokumentární fotografie - Pardubice

Akce již proběhla

26.05.2019

Akce již proběhla

Baby Music, Milheimova 611, Pardubice


Aktuální Volný čas v Pardubicích


So

Svojšice u Přelouče Svojšice u Přelouče (okres Pardubice)


950,-

FESTIVAL UVĚDOMĚNÍ Děti do 10 let (včetně) mají vstup zdarma.   Slevy ZTP ani jiné nejsou poskytovány.

Bývalá občanská plovárna, řekal Labe, Přelouč (okres Pardubice)


1 111 Kč

Záměr festivalu je, šířit vědomý styl života mezi lidi. Šířit nový a jiný způsob žití a pohled na život. Ukázat lidem, že "to" jde jinak. Stánky, workshopy, kapely i přednášejí...více

Food Boutique Monamy, Pardubická 233, Srnojedy (okres Pardubice)


249 Kč



Popis akce Fotografický kurz cestovatelské a dokumentární fotografie - Pardubice

Fotografický kurz cestovatelské a dokumentární fotografie v Pardubicích

Dovolená, rodinná sportovní akce nebo například pracovní proces, to vše si žádá dokumentaci. V době stále dostupnějších digitálních fotoaparátů pak může fotit téměř každý a přitom nezáleží na tom, jaký máme fotoaparát. I z obyčejného kompaktu nebo i mobilu můžeme získat skvělou fotku.

Během kurzu se seznámíte se základními pravidly kompozice, nastavením fotoaparátu pro snímání nejčastějších scén a motivů a dotkneme se i specifik při snímání krajiny, portrétu, večerního a nočního fotografování a krajinného detailu a makro fotografie.

Co se naučíte?

  • Poznáte svůj fotoaparát, objektiv a seznámíte se s jejich základními funkcemi a technickými limity.
  • Seznámíte se se základními formáty digitální fotografie (JPG a RAW) a dozvíte se, kdy jsou tyto fotoaparáty vhodné a kdy ne.
  • Dozvíte se co je priorita času, clony a ISO a hlavně proč a jak je aktivně využívat a dosáhnout díky nim lepších fotografií. Dozvíte se, jaký čas je obvykle vhodný při fotografování pohybujících se objektů, jakou clonu nastavit při fotografování portrétu nebo krajiny apod.
  • Dozvíte se, proč je důležité správně nastavit tzv. vyvážení bílé a jak dosáhnout barevně věrného podání výsledného snímku a jaká nastavení vašeho fotoaparátu toto výsledné barevné podání ovlivňují.
  • Zabývat se také budeme dalšími technickými nastaveními fotoaparátu jako jsou režimy činností autofokusu, režimy měření expozice a režimy snímání.
  • Seznámíte se se základy kompozičních pravidel a doporučeným nastavením fotoaparátu při fotografování různých scén (krajina, portrét, pohyb, děti, zvířata nebo různé detaily). Dozvíte se, co diváka nejčastěji na fotografii zaujme, proč tomu tak je a jak dosáhnout podobného efektu i u svých fotografií. Důležitý pro nás bude příběh a emoce fotografii.
  • Dozvíte se, jak efektivně používat různé filtry (hlavně šedé přechodové,  tzv. ND filtry a polarizační filtr). Dozvíte se také, jak pracovat se stativem a jaká úskalí tato činnost přináší.
  • Teoreticky získané dovednosti si ověříte při následné praxi v terénu, kdy vyrazíme ven a budeme věci prakticky zkoušet.

Pro koho je kurz určen?

  • Kurz je vhodný nejen pro začátečníky, ale i pro pokročilé fotografy, kteří se rádi toulají v přírodě a chtějí zachytit její jedinečnou krásu a křehkost a chtějí se zdokonalit ve svých znalostech, dovednostech a schopnostech.
  • Rozdílná úroveň fotografických dovedností jednotlivých účastníků nemusí být nutně překážkou. První teoretické povídání budeme fotografické technice, nastavení fotoaparátu pro snímání určitých scén a motivů a fotografické kompozici.

Jakou techniku budete na kurzu potřebovat?

  • Jakýkoliv digitální fotoaparát – zrcadlovku s výměnnými objektivy, pokročilý kompakt nebo ultrazoom, který kromě automatického režimu umožňuje i nastavení i priority času a clony (tj. má na ovládacím kolečku má uvedeny režimy P, A, S, M). Značka fotoaparátu není důležitá.
  • Nezapomeňte na dostatek nabitých baterií do fotoaparátu a místo na paměťových kartách.
  • Máte-li k dispozici notebook, můžete si ho vzít s sebou. V sobotu večer se budeme zabývat možnostmi základních úprav a archivací fotografií v programu Zoner Photo Studio X.
  • Na kurzu dostanete poznámkový blok formátu A5 a propisku na poznámky.

Způsoby výuky

  • názorné powerpointové prezentace
  • praktická cvičení
  • workshop a burza nápadů

Termín: 26. 5. 2019

  • max. kapacita: 12 osob, minimální počet účastníků: 3, počet přihlášek: 0)

 


Další akce pro volný čas v Pardubicích
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Fotografický kurz cestovatelské a dokumentární fotografie - Pardubice -Baby Music, Milheimova 611, Pardubice