Úvod  -> Film v Jihomoravském kraji  ->  Film v Brně

Film: Projekt Babička- Brno

Akce již proběhla

30.09.2018

Akce již proběhla

Expediční klubovna, Jezuitská 1, Brno


Aktuální Film v Brně


Út

Centrum všímavosti, Kopečná 19, Brno (okres Brno - město)


160 Kč

Venezuela, poslední jihoamerická diktatura. Kdysi ráj na zemi a nejbohatší země kontinentu. Dnes země, zmítaná poslední roky jednou krizí za druhou. Vysoká kriminalita, nedostatek potravin, léků i pohonných hmo...více



Popis akce Film: Projekt Babička- Brno

Tři mladí filmaři se ve velmi osobním a hravém snímku snaží oživit vzpomínky svých babiček. Zorganizují setkání. Maďarská židovka, dávná obdivovatelka Hitlera a bývalá britská špionka se vydávají na netradiční road trip.

Jak rodinná historie ovlivňuje náš přístup k druhým i k sobě samým? K vážnému tématu druhé světové války přistupují tři mladí filmaři z Velké Británie, Německa a Maďarska s příjemnou lehkostí. Každý z nich si dává za úkol vyzpovídat svoji vlastní babičku. Díky ochotě těchto dam přistoupit na hru svých vnuků se obnažují ryze osobní příběhy žen, které – každá na jiné straně fronty – zažily druhou světovou válku. Mladíci se prostřednictvím příběhů svých babiček dozvídají o historii svých rodin, ale i to podstatné o sobě samých.

Ne každý z nás umí komunikovat se svými prarodiči. Chcete-li se inspirovat, jak na to, doporučujeme film Projekt Babička, jehož protagonisté se pustili do velmi otevřených rozhovorů se svými babičkami. Našli si k nim cestu a zaplnili prázdná místa rodinné historie. O české dějiny takto pečuje Post Bellum, jehož pracovníci svědomitě shromažďují svědectví stovek lidí a zpřístupňují je veřejnosti. 


Další film v Brně
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Film: Projekt Babička- Brno -Expediční klubovna, Jezuitská 1, Brno