Úvod  -> Kulturní akce pro děti v Praze  ->  Kulturní akce pro děti v Praze

Festival Obzory- Praha

Akce již proběhla

10.11.2018-11.11.2018

Akce již proběhla

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, nám. Jana Palacha 1/2, Praha


Aktuální Kulturní akce pro děti v Praze


So

Park Riegrovy sady, Riegrovy sady, Praha (okres Praha)


249 Kč

Největší pohádkový festival KINDERLAND míří do Prahy! KINDERLAND je kouzelné místo, kde Vaše děti konečně zažijí své oblíbené pohádkové postavičky na živo! A nejen to, na na&sc...více



Popis kulturní akce Festival Obzory- Praha

Hory, cestování, divoká voda, běh, kolo, skialp
80 přednášek, workshopů a filmů. Víkend plný zajímavých lidí. Patříš mezi ně?

… pro milovníky hor, treků, lan a lyží

Během dvou dnů nás čekají letošní expedice na Nanga Parbat, do Pamíru, k Manásulu i k vrcholům tzv. Sněžného leoparda, podáváme se na dálkové treky v Nepálu, Peru, USA, Skandinávii, Balkánu nebo na Novém Zélandu. Čekají nás konkrétní tipy na výstupy v rakouských i švýcarských Alpách a rady horského vůdce, jak se vyvarovat chyb na feratách.

Milovníci expedičního lyžování objedou svět s nejlepšími skialpinisty Kejda Ski Teamu a s Petrem Novotným, zatímco začátečníci se mohou ptát Honzy Paly, jak a kde začít a jak se vyvarovat lavin.

Mezi pozvanými horolezci nechybí Honza Tráva a Mára Holeček, Katka Mandulová nebo Pavel Kořínek. Detailní rady pro vaše horská dobrodružství poskytnou horští vůdci Viktor Kořízek, Vojta Dvořák, Roman Kozelka a bratři Švihálkovi v rámci HORSKÉ UNIVERZITY.


Na chodbách pak ve třech patrech potkáte desítky odborníků, s nimiž se můžete osobně poradit u jejich konzultačních i prodejních stánků a projdete si výstavu špičkových outdoorových výrobků a novinek.


…. pro aktivní cestovatele a objevitele

Během dvou dnů se podíváme do všech koutů světa. Milovníci kultury a památek nakouknou do Íránu, Malajsie, Bali, Thajska a Ladakhu. Aktivní cestovatelé se podívají do Peru, Antarktidy, Gruzie, Německa, Švýcarska, Balkánu a Skandinávie. S fotografem Pavlem Svobodou pak projedeme Peru a Vaškem Šilhou Namíbii.
Seznámíme vás se známými cestovateli a fotografy. Lucka Radová nám poví, jak se cestovalo přes Jižní Ameriku v ťukťuku, Petr Juračka se podělí o humorné příhody ze života fotografa, Matěj Balga s vámi na kole objede celý svět a známá meteoroložka a moderátorka, Alena Zárybnická, vám dá konkrétní tipy na nejlepší alpské cyklostezky.


A protože cestování je velká dřina, je potřeba se vzdělat v mnoha ohledech. K tomu vám poslouží diskuse s Katkou Petríkovou o cestování po Jihovýchodní Asii pro začátečníky nebo seminář o reálných rizikách na cestě s Davidem Gladišem, v neděli pak CESTOVATELSKÁ UNIVERZITA s pečlivě vybranými semináři o zdraví, fotografování mobilem, cestování nalehko, couchsurfingu a digitálním nomádství. Známá blogerka, Veronika Šubrtová, vám odhalí tajemství, jak se živit cestovatelským blogem :-)


… pro vodáky
Vodácká neděle nakoukne pod pokličku několika velice zajímavým kajakářským expedicím První z nich je Expedice Sary Jaz do Kyrgyzstánu, jejímž členem byl i Čech, Jakub Kajman Šedivý. Do studené vody smočil pádla Jan Hocek během své expedice kolem Antarktidy, za teplem se oproti tomu podíváme do Malawi a bližší cíle si splníme na balkánských řekách.


… pro školáky
Děti nenechávejte doma! Zatímco pro ty malé je opět připraveno hlídání zdarma, na školáky čeká první dětský víkendový cestovatelsko – outdoorový festival MINI OBZORY. Mimo jiné se dozví o životě dětí v Africe a zvířátek na safari, ochutnají Arábii všemi smysly, zatančí si a zabubnují a něco pěkného spolu s dospělými vytvoří.

Přijďte si rozšířit své obzory! Je to jediný víkend, kdy stojí za to zůstat v Praze!
www.festivalobzory.cz


Další kulturní akce pro děti v Praze
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Festival Obzory- Praha -Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, nám. Jana Palacha 1/2, Praha