Úvod  -> Farmářské trhy v Praze  ->  Farmářské trhy v Praze

Farmářský trh Náplavka- Praha 2- říjen 2020

Akce již proběhla

03.10.2020

Akce již proběhla

Rašínovo nábřeží, Praha 2


Aktuální Farmářské trhy v Praze




Zatím neexistuje žádná akce s parametry koncert, festival, divadlo, ani výstava 2024

Popis akce Farmářský trh Náplavka- Praha 2- říjen 2020

"

NÁPLAVKA SLAVÍ JEDENÁCTÉ NAROZENINY

Vůbec poprvé se na Rašínově nábřeží konal farmářský trh už před 11 lety.Málokdo tehdy věřil, že se náplavku podaří oživit. Inspirace přišla z Německa i Spojených států. „Pokusy realizovat na Rašínově nábřeží trhy už v minulosti proběhly, ale zkrachovaly. Na úplném začátku váhali i farmáři, někdy jsme je museli dlouho přesvědčovat. My jsme ale našemu konceptu pevně věřili. V nákupních řetězcích tehdy chyběly kvalitní a čerstvé potraviny a biopotraviny z české produkce. A naopak čeští malí výrobci a farmáři se tenkrát potýkali s nezájmem a s nedostatkem možností odbytu. Náplavku jsme si vybrali kvůli tomu, že umožňuje farmářům přistavit i chladicí auto, což je velmi důležité pro čerstvé potraviny, pro zeleninu a bylinky. Tahle možnost dělá z Náplavky skvělý farmářský trh, kde lze nakoupit v sezóně skutečně nejčerstvější potraviny a zeleninu. Podle stejného konceptu fungují farmářské trhy i v Berlíně a v centru New Yorku, například ten největší a nejstarší na Union Square,“ zavzpomínalJiří Sedláček, předseda spolku Archetyp, který farmářský trh Náplavka založil a provozuje.

Z 28 prodejců na prvním trhu na náplavce se trh postupně rozrostl na pravidelných 90 až 100 stánků, které každou sobotu od února do prosince nabízejí farmářské produkty.

Každou sobotu od 8 do 14 hodin je zde možné nakoupit potraviny z kvalitních surovin – od sezónní zeleniny a ovoce, pečiva, masa, čerstvých ryb přes kozí, kravské i ovčí sýry až po domácí vajíčka. Farmářské tržiště Náplavka je součástí Asociace farmářských tržišť ČR, která se řídí kodexem farmářských trhů.

"
Další farmářské trhy v Praze
ULOŽIT SI TUTO AKCI

https://www.facebook.com/ftpraha/

Farmářský trh Náplavka- Praha 2- říjen 2020 -Rašínovo nábřeží, Praha 2