Úvod  -> Farmářské trhy v Praze  ->  Farmářské trhy v Praze

Farmářské trhy na Kulaťáku v Praze- listopad 2018

Akce již proběhla

10.11.2018

Akce již proběhla

Vítězné náměstí, Praha 6


Aktuální Farmářské trhy v Praze




Zatím neexistuje žádná akce s parametry koncert, festival, divadlo, ani výstava 2024

Popis akce Farmářské trhy na Kulaťáku v Praze- listopad 2018

Devátá sezóna Farmářských trhů na Kulaťáku začíná v sobotu 3. března.

Tradiční farmářské trhy na Kulaťáku (Praha 6) patří dlouhodobě mezi největší a nejoblíbenější farmářské trhy. Navštěvuje je pravidelně pět až šest tisíc lidí nejen z Prahy 6, ale z celé Prahy a jejího blízkého okolí. Prodejci se na Kulaťák sjíždějí doslova z celé republiky.

„Když jsme před osmi lety začínali, nikoho by nenapadlo, že trhy poběží tak dlouho a vytvoří takový boom napříč celou republikou. Jsme rádi, že si návštěvníci naše trhy oblíbili a tráví tam stále více času.“, říká jedna z organizátorek Andrea Vodňanská

Sortiment trhů je pečlivě vybírán a doplňován, o trhy se stará početný tým lidí, který oslovuje nové prodejce, sestavuje sortiment trhů, sleduje nové trendy, koncipuje doprovodné akce program, zajišťuje akce a chod dětského koutku a každý pátek trhy staví a v sobotu po trhu zase uklízí.

V průběhu března se na stáncích objeví první bylinky, medvědí česnek, ale také jarní květiny – narcisy, tulipány a hyacinty do vázy i v květináčích.

V sobotu 12. května 2018 od 8 do 16 hodin proběhne již třetí ročník Festivalu ambasád FOOD AND CUTURE, cílem organizátorů je rozšířit spolupráci s desítkami velvyslanectví, z nichž řada sídlí právě v Praze 6.

Letos se budou prodejci více střídat, šanci tak dostanou i nováčci a vznikající podniky, také z Prahy 6. Známí a oblíbení prodejci ale na trhu zůstanou. Organizátoři se zaměří zejména na catering, budou připravovat speciální akce a umožní tak návštěvníkům ochutnávky kuchyní z celého světa. Na každém trhu je živá muzika, která dodá tu pravou atmosféru. Pro děti v dětském koutku běží pravidelně oblíbený naučně kreativní projekt Malý farmář, který rozvíjí dětskou fantazii a tvořivost.

Od samého počátku je na dejvickém trhu vždy několik stánků s charitou, organizátoři dlouhodobě podporují zejména organizace sídlící na Praze 6, například s Domovem svaté Rodiny, který poskytuje celoroční pobytové služby lidem s postižením a nabídku běžných příležitostí k sociálnímu začleňování. Dále s Dílnou Eliáš, ve které lidé s mentálním nebo fyzickým postižením rozvíjejí pracovní a sociální dovednosti v rámci keramické dílny.

Pořadatelé v  Dejvicích také hledí na své okolí, pro návštěvníky a prodejce je zajištěna možnost třídit odpad a osvěta v této oblasti. 

 

Farmářské trhy na Kulaťáku se konají každou sobotu od 8 do 14 hodin.


Další farmářské trhy v Praze
ULOŽIT SI TUTO AKCI

http://www.farmarske-trhy.cz/

Farmářské trhy na Kulaťáku v Praze- listopad 2018 -Vítězné náměstí, Praha 6