Úvod  -> Film v Jihomoravském kraji  ->  Film v Brně

Dok.FILM - Kibera: Příběh slumu- Brno

Akce již proběhla

16.12.2018

Akce již proběhla

Expediční klubovna, Jezuitská 1, Brno


Aktuální Film v Brně


Čt

Klub Šelepka, Šelepova 1, Brno (okres Brno - město)


299 Kč

Legendární ostrov ve fotografiích a svérázném vyprávění známého herce Tomáše Hanáka, který na kole a sám najezdil po pekelných cestách přes dva tisíce kilometrů. 

St

Klub cestovatelů, Veleslavínova 14, Brno (okres Brno - město)


150 Kč

Objevujme…Poznávejme…Žijme! Kam až můžeme na lodi doplout? Kam až můžeme vylézt? Kde jsou naše hranice? Přemýšlejme o tom na Expediční kameře 2024.Expediční kamera je filmový festival, který k vám již od roku 2009 přináší nejlepší cestovatelské a dobrodružné filmy ...více



Popis akce Dok.FILM - Kibera: Příběh slumu- Brno

Kibera: Příběh slumuvypráví o lidech z největšího afrického slumu, kteří se navzdory drsným podmínkám rozhodli proměnit nelítostné prostředí v lepší místo pro život. Podaří se jim ustát napětí a násilí spojené s prezidentskými volbami?

Kibera je jeden z největších slumů v Africe. Nachází se v Nairobi, hlavním městě Keni. Jedná se o neformální osídlení, kde chybí státem zprostředkovávané služby, jako je tekoucí pitná voda, nebo kanalizace. Na fungující zdravotnictví, školství, nebo policii, se místní nemohou spolehnout. To ovšem neznamená, že všichni obyvatelé Kibery jsou odsouzeni k životu v neštěstí. 

DokumentKibera: Příběh slumuukazuje ty, kteří se rozhodli slum přetvořit v lepší místo: Umělci ze skupiny Maasai Mbili se svým umění snaží dát místu identitu a lidem pocit, že vědí, kam patří. Učitelka Benta, která je HIV pozitivní, ve svém domě založila školku pro děti z HIV pozitivních rodin, aby jim pomohla vyrovnat se se stigmatizací, které čelí v životě. Další z postav je Tanker, bývalý profesionální boxer, který pro mladé lidi ze slumu postavil boxerskou školu, kde je učí disciplíně a sebeobraně. 

Vypravěčem filmu je Don – mladý fotograf, který strávil celý život ve slumu. Svými fotografiemi se snaží dokázat, že Kibera je především místo s velkým potenciálem, plné kreativních jedinců, kteří se naučili prostředí slumu využít na maximum, usilovat o lepší budoucnost a hájit tak svoje práva. Jsou to právě oni, kteří nahrazují chybějící služby a činí tak místo pro své sousedy lépe obyvatelným. Kibera: Příběh slumusleduje, jak tento neformální systém funguje a je-li možné jej udržet i když přijde do konfliktu s formálním – během frekventovaných politických nepokojů. 

 

  • Režie: Martin Páv 
  • stopáž: 90 min.
  • česká verze

Další film v Brně
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Dok.FILM - Kibera: Příběh slumu- Brno -Expediční klubovna, Jezuitská 1, Brno