Úvod  -> Volný čas na Vysočině  ->  Volný čas ve Žďáru nad Sázavou

Chytrá ruka: Historická keramika

Akce již proběhla

1.10.2020

Akce již proběhla

Žďár nad Sázavou, Zámek 8/8


Aktuální Volný čas ve Žďáru nad Sázavou


St

Jupiter klub, Náměstí 17, Velké Meziříčí (okres Žďár nad Sázavou)


450 Kč

Zábavná talk-show ženské trojice hereček a zpěvaček Sandry Pogodové, Jitky Asterové a Lindy Finkové míří do Velkého Meziříčí! Sandra Pogodová - Jitka Asterová - Linda FinkováZcela nová zábavná talk show ženské trojice hereček a zpěvaček Sandry Pogodové, Jitky ...více



Popis akce Chytrá ruka: Historická keramika

Projekt Chytrá ruka oživuje pojem "zlaté české ručičky". Přijďte si vyzkoušet řemeslné techniky, které vás budou učit opravdoví mistři svého řemesla! Kurzy probíhají na zámku každý čtvrtek odpoledne a je nutné se na ně přihlásit předem.

Mistr řemesla: Kateřina Těsnohlídková

Kateřina Těsnohlídková působí na Ústavu archeologie a muzeologie Filozofické fakulty Masarykovy univerzity v Brně. Dlouhodobě se zaměřuje na středověkou keramickou produkci na Českomoravské vrchovině a technologii výroby historické keramiky obecně. Důležitou částí tohoto výzkumu je zapojení experimentální archeologie. Je spoluautorkou publikace Technologie výroby a archeometrické studium středověké keramiky (2019).


Co se na workshopu naučíte:

Seznámíte se s technologií výroby historické keramiky od přípravy hmoty po samotný výpal. Vyzkoušíte si také výrobu keramických nádob a figurek archaickými technikami nebo práci s kopacím šprušlovým kruhem. Realizován bude milířový výpal a prohlídka repliky středověké hrnčířské pece.


Cena workshopu:

  • 150 Kč / osoba

Délka trvání:

  • cca 90 minut

Vhodný věk:

  • 5 – 99 let

Kapacita kurzu:

  • 15 osob

Přihláška:


Další akce pro volný čas ve Žďáru nad Sázavou
ULOŽIT SI TUTO AKCI

sedlakova@zamekzdar.cz
https://www.zamekzdar.cz/akce/chytra-ruka-historicka-keramika1/