Úvod  -> Koncerty v Praze  ->  Koncerty v Praze

Česko-Slovenský ples 2019 v Praze

sobota

16.02.2019

18:00

Praha 1

Cena:5500

Uložit do Google kalendáře


PRODEJ VSTUPENEK Česko-Slovenský ples 2019 v Praze -Praha 1

Popis kulturní akce Česko-Slovenský ples 2019 v Praze

Odkaz nadstandardních vztahů Česka a Slovenska je stále živý: Důkazem je prestižní Česko-Slovenský ples v Praze.

Plesová událost sezóny prozrazuje jména hlavních hvězd a spouští prodej vstupenek!

23. října 2018, Praha – Velkolepá událost 6. ročník Česko-Slovenského plesu 2019 a očekávaný vrchol plesové sezony se hlásí o slovo u významné příležitosti 100. výročí vzniku Československa. Výjimečný ples obou zemí se tradičně uskuteční v historické budově, kde byl před 100 lety oficiálně vyhlášen společný stát Čechů a Slováků. Česko-Slovenský ples hostí Obecní dům v Praze dne 16. února 2019. Pódium rozzáří zpěvačka s nezaměnitelným hlasem a klenot hudební scény Hana Zagorová, ale také populární slovenská kapela No Name a mnoho dalších.

 

 

Oslava 30. výročí Sametové revoluce a 50. výročí prvního slovenského plesu v Praze

Prestižní společenská událost Česko-Slovenský ples 2019 se ponese v duchu oslav a připomínek z historie. Hosté plesu se stanou součástí slavnostní připomínky dějinné události – 30. výročí Sametové revoluce. Program se ponese rovněž v duchu oslav půlstoletí od prvního slovenského plesu v Praze. V roce 1969 po vzniku federace byl v Praze založen Místní odbor Matice slovenské, který 23. dubna 1969 zorganizoval v sídle federálního Ministerstva zahraničních věcí v Černínském paláci (dnešní sídlo Ministerstva zahraničních věcí České republiky) tzv. Společenský seznamovací večer. Hosty večerem provázela trojice Miroslav Horníček – Milan Lasica – Július Satinský s tanečním orchestrem. Dodnes se o něm hovoří jako o prvním slovenském plese v Praze. Tímto večerem byla založena tradice každoročně konaných společenských večerů na počest česko-slovenského přátelství. Po Sametové revoluci a od rozdělení federace již pod oficiálním názvem Slovenský ples se pravidelně konal až do roku 2008. A právě na jeho odkaz navazuje Česko-Slovenský ples, který je nejen připomínkou, ale také živým důkazem nadstandardních vztahů mezi Čechy a Slováky.

 

Hlavní hvězdy galavečera

V únoru 2019 se můžete těšit na pestrý program v čele s českým hercem a moderátorem Martinem Dejdarem a slovenskou moderátorkou Lucií Barmošovou. Živým ztělesněním spojení Česka a Slovenska je hlavní hvězda večera, legenda hudební scény Hana Zagorová. V secesních prostorách se ovšem objeví i další zvučná jména. Z řad zpěváků to bude Laďa Kerndl a jeho dcera Tereza Kerndlová, krásná Mária Čírová a charismatický Adam Ďurica. Kapela No Name se svými hity roztančí i to “neplesové” publikum. K tanci bude hostům zpívat a hrát celá plejáda českých a slovenských sólistů, kapel a folklorních souborů. Na hlavním pódiu bude umělce provázet Rozhlasový Big Band Gustava Broma pod taktovkou Vladimíra Valoviče doplněn o smyčcovou sekci. Ovšem to není zdaleka vše, postupně budou organizátoři odtajňovat jména dalších účinkujících.

 

Upevňování vzájemných vztahů

Do pražského Obecního domu přicestují každoročně významní hosté nejen ze zmiňovaných obou států, ale i ze zahraničí. Česko-Slovenský ples získal vizitku nejelegantnější kulturně společenské akce, kde se upevňují, ale i tvoří vztahy mezi Čechy a Slováky. Pomohl mu k tomu fakt, že navazuje na dlouholetou tradici Slovenských plesů v Praze, organizovaných 40 let. Na Česko-Slovenském plese se každoročně setkávají stovky hostů z různých oblastí společenského a veřejného života, pro které galavečer znamená v první řadě prestiž, ale i tradici. Umožňujeme setkání a přispíváme k bližšímu porozumění mezi českým a slovenským národem tak, jako tomu bylo v minulosti,” říká ředitel Česko-Slovenského plesu Radovan Čaplovič.

 

Kulinářský zážitek

Zážitek z lahodných pokrmů od šéfkuchaře v souladu se sloganem „To nejlepší z Česka a Slovenska“ ocení i ta nejnáročnější klientela. V sálech Obecního domu se bude servírovat galavečeře z dílny „Francouzské restaurace Art Nouveau”. Mistr kuchyně Patrik Bečvář oceněný titulem Kuchař roku 2013/2014, který se může pochlubit také letošním vítězstvím z Mistrovství světa v Singapuru, bude podávat exkluzivní plesové menu hodné té nejlepší gastronomie. Kreativní umělec připravoval sled chodů pro významné osobnosti, jako jsou George Bush, Barack Obama a pro mnoho dalších.

 

Udělení záštit prezidenty

Vzhledem k důstojnosti a charakteru významné společenské události si Česko-Slovenský ples každoročně vyslouží prestižní záštity prezidentů České republiky a Slovenské republiky. Oficiální záštitu nad plesem znovu převzali prezident České republiky J.E. pan Miloš Zeman a prezident Slovenské republiky J.E. pan Andrej Kiska. Jak je již zvykem, v rámci galavečera dostane prostor i prezentace vybraných partnerských měst a regionů z Česka a ze Slovenska, které rovněž plesu udělí své symbolické záštity. O které regiony a města tentokrát půjde, se dozvědí návštěvníci a příznivci Česko-Slovenského plesu již brzy.

 

 

Další informace o novinkách, programové skladbě, partnerech a kulinarii budou postupně zveřejňovány na stránkách Česko-Slovenského plesu a profilech na sociálních sítích plesu: www.ceskoslovenskyples.cz


Další koncerty v Praze
ULOŽIT SI TUTO AKCI

info@ceskoslovenskyples.cz
http://www.ceskoslovenskyples.cz

Česko-Slovenský ples 2019 v Praze -Praha 1
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?

  



Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?(číslovka)