Úvod  -> Výstavy v Pardubickém kraji  ->  Výstavy ve Svitavách

BÍLÁ JAKO SNÍH, ČERNÁ JAKO KÁVA

Akce již proběhla

25.11.2017 - 07.01.2017

Akce již proběhla

Polička


Aktuální Výstavy ve Svitavách




Zatím neexistuje žádná akce s parametry koncert, festival, divadlo, ani výstava 2024

Popis kulturní akce BÍLÁ JAKO SNÍH, ČERNÁ JAKO KÁVA

Jako se střídá světlý den a temná noc, proměňuje se po staletí móda oblečení i výzdoba interiérů. A k Vánocům vždycky patří to nejlepší, nejparádnější, nejozdobnější a nejčistší. Krajky a výšivky bílé jako sníh, ale také důstojné a slavnostní jako černá káva.

Výstava prostřednictvím tří témat – narození, prostřený stůl, dárky – představí bohaté muzejní sbírky textilu a porcelánu ze dvou století. Připomeneme si zrození Ježíška, který nemá „ani chatrné plínčičky“, i narození děťátka a jeho křestní soupravičky. Nejlépe prostíráme stůl o Vánocích; proto si prohlédneme krajkové ubrusy i soupravy porcelánového nádobí. Dárky jsou nejvzácnější ty vlastnoručně vyrobené, a tak výstava ukáže, jak byly dívky vedeny k dovednostem ve vyšívání, háčkování i pletení.

 

Vernisáž výstavy proběhne v sobotu 25. listopadu 2017 od 14.00 hod. Celá se ponese ve znamení dobré kávy.Těšit se můžete na ochutnávku různých druhů kávy a zajímavé povídání o kávě i raw stravě. Budete mít možnost nakoupit kvalitní zrnkovou kávu jako vánoční dárek. To vše ve spolupráci s kavárníkem Josefem Jílkem z Rócafé Litomyšl.


Další výstavy ve Svitavách
ULOŽIT SI TUTO AKCI

muzeum@muzeum.policka.org
http://www.cbmpolicka.cz

BÍLÁ JAKO SNÍH, ČERNÁ JAKO KÁVA -Polička