Úvod  -> Kulturní akce pro děti v Praze  ->  Kulturní akce pro děti v Praze

Autem Jižní Amerikou od Kolumbie po Patagonii- Praha

Akce již proběhla

20.04.2020

Akce již proběhla

Kavárna dobrodruha, Seifertova 4, Praha


Aktuální Kulturní akce pro děti v Praze


So

Galerie Butovice, Radlická 117, 158 00 Praha 5 (okres Praha)


zdarma

Zapište si do kalendáře butovickou událost roku: v sobotu 20. dubna 2024 zahajuje sezónu multifunkční Butky Park a na své si přijdou děti i jejich rodiče. Bohatý program provoní street festival s jídlem, inspiraci nab&i...více

So

Park Riegrovy sady, Riegrovy sady, Praha (okres Praha)


249 Kč

Největší pohádkový festival KINDERLAND míří do Prahy! KINDERLAND je kouzelné místo, kde Vaše děti konečně zažijí své oblíbené pohádkové postavičky na živo! A nejen to, na na&sc...více



Popis kulturní akce Autem Jižní Amerikou od Kolumbie po Patagonii- Praha

V létě 2019 jsem s kamarádem přiletěl do Medellinu v Kolumbii, měli jsme před sebou půl roku cestování v Jižní Americe. Zvítězil v první chvíli trochu bláznivý nápad koupit si auto, vzhledem k vysokým cenám jsme vybrali Renault Megane, nic moc na přejezdy hor a nezpevněné cesty, kterých nás čekaly mraky. Vyjeli jsme pak z města Pabla Escobara a zjistili, že to nebude tak jednoduché.

Auto se většinu času přehřívalo, takže jsme museli topit o to více, o co tepleji bylo. Zároveň mělo problémy na mnoha z jihoamerických silnic. Naše cesta nás zavedla Z Kolumbie do Ekvádoru a dále do Peru, Bolívie, Chile, Argentiny. Mnohokrát jsme píchli, několikrát řešili vážné opravy, uvízli na ostrově Chiloe v Chile, kde protestující proti vládě zablokovali jediný most, dojeli do nejjižnějšího města světa, projeli jednoproudové silnice s šílenými srázy, mnohokrát se vraceli, protože naše auto prostě nemohlo přejet kameny a kusy skal, několikrát vyjeli do 5000 metrů a vylezli na sopku Chimborazo (6263m).

Na nejjižnějším bodu jsme se pak otočili a dojeli Argentinou na sever země, kde jsme chtěli auto prodat, to ale nešlo, tak jsme dojeli přes Buenos Aires, Uruguay a vodopády Iguazu do Paraguaye, ale ani tam nešlo naše auto legálně prodat. Nakonec jsme tedy byli nuceni dojet zpět do Kolumbie a tam jsme se již Megane zbavili. Konečný součet ujetých kilometrů se zastavil na 37 000.


Další kulturní akce pro děti v Praze
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Autem Jižní Amerikou od Kolumbie po Patagonii- Praha -Kavárna dobrodruha, Seifertova 4, Praha