Úvod  -> Film v Pardubickém kraji  ->  Film ve Svitavách

Amerikánka - Projekt Film Naživo- Svitavy

Akce již proběhla

08.08.2020

Akce již proběhla

Kino Vesmír, Purkyňova 17, Svitavy


Aktuální Film ve Svitavách


So

Kino Vesmír, Purkyňova 17, Svitavy (okres Svitavy)


400 Kč

Legendární trampská skupina Hop Trop, hraje Čtyřicátou pátou sezónu. Čtyřicet let svého působení oslavila vyprodaným koncertem, v Pražské Lucerně.  Skupina Lucernu (cca 1800 míst), vyprodala během několika dní . Natočila řadu videoklipů, pět vinylových desek a cca...více



Popis akce Amerikánka - Projekt Film Naživo- Svitavy

Startují FILMY NAŽIVO – unikátní divadelně filmový projekt Viktora Tauše
v kinech po celé léto


Co to jsou Filmy Naživo?
Jde o divadelně filmový letní projekt určeným speciálně pro letní programy kin. Pět různých představení inscenovaných mimo divadla, v exteriérech, které dodávají obsahu známých divadelních her nový kontext, inspirují herecký projev a rozvíjí či dokonce proměňují samotné téma. Každý Film Naživo je natáčený v jediném živoucím záběru, který autorsky vstupuje do intimního prostoru herců nebo se naopak zaměřuje na svět kolem nich.  To vše “naživo” v reálném čase - herci hrají, kamera snímá, divák v kině se dívá. Všichni sdílí příběhy vyprávěné Filmem Naživo. 

Anotace představení

Co vás dokáže udržet při životě, když proti vám stojí celý svět a vy jste ještě dítě? Ema Černá, hrdinka příběhu inspirovaného skutečnými osudy, nakonec překoná i tuto situaci. Nejpodstatnější součástí vůle k přežití je totiž víra v sebe sama, víra, že někde daleko, možná až v Americe, čeká někdo, komu na vás záleží.

Ema Černá  na své cestě zdolá útrapy dětského domova, pěstounské péče i „pasťáku“. Amerikánka je sondou do historie 80. a 90. let v Československu, ale stejně tak jde o ryze současné drama o naději, vydělenosti a touze žít.


Další film ve Svitavách
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Amerikánka - Projekt Film Naživo- Svitavy -Kino Vesmír, Purkyňova 17, Svitavy