Úvod  -> Sportovní akce v Moravskoslezském kraji  ->  Sportovní akce v Ostravě

58. ZLATÁ TRETRA OSTRAVA/IAAF WORLD CHALLENGE/OSTRAVA GOLDEN SPIKE- Ostrava

Akce již proběhla

20.06.2019

Akce již proběhla

Městský stadion v Ostravě-Vítkovicích Ostrava


Aktuální Sportovní akce v Ostravě


Út

Městský stadion Ostrava Závodní 2992/86D, Ostrava 70300 (okres Ostrava)


100 Kč

Největší atletický zážitek roku 2024 v Česku – 63. Zlatá tretra Ostrava 28. května se do Ostravy sjede elita světové atletiky. Nejlepší atleti planety budou testovat svou formu před Mistrovstvím Evropy a Olympijsk&yacu...více



Popis kulturní akce 58. ZLATÁ TRETRA OSTRAVA/IAAF WORLD CHALLENGE/OSTRAVA GOLDEN SPIKE- Ostrava

Světoví rekordmani i domácí hvězdy opět v Ostravě

Zlaté tretra Ostrava je největším a nejkvalitnějším atletickým mítinkem na území České republiky. Loňský 57. ročník byl v bodování kvality výkonů nejlepším mítinkem celého seriálu IAAF World Challenge. I nadcházející 58. Zlatá tretra Ostrava láká do moravskoslezské metropole světovou atletickou elitu. Diváci se mohou ve čtvrtek 20. června 2019 těšit na pestrý sportovní program a nabité startovní pole v patnácti disciplínách hlavního programu, který startuje již od 17:30 hodin.

Na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích nebude chybět hned pětice úřadujících halových mistrů Evropy z března - Maria Lasickieneová (výška), Michal Haratyk (koule), Ján Volko (200 m), Pawel Wojciechowski (tyč) a Miltiadis Tentoglou (dálka).

Jako jedna z prvních atletek přislíbila účast na letošním mítinku bahamská olympijská vítězka Shaunae Millerová-Uibová, která se ve své premiéře v Ostravě pokusí o světový rekord na trati 300 m. "Na Zlatou tretru se velmi těším. Slyšela jsem, že je zde skvělé publikum. Výborné vzpomínky mám na své vítězství v Kontinentálním poháru," okomentovala Millerová-Uibová.

Návrat přislíbil i loňský hvězdný dálkař Juan Miguel Echevarria z Kuby, v roce 2018 dolétl na vítkovickém stadionu na 866 cm, nejlepší výkon všech dob na území Česka.

Dalším potvrzeným atletem je úřadující mistr světa v hodu oštěpem Johannes Vetter, kterému bude konkurovat kvarteto českých oštěpařů Jakub Vadlejch, Vítězslav Veselý, Petr Frydrych a Jaroslav Jílek.

Velká podívaná se očekává v tyčkařském sektoru - kromě aktuálního halového evropského šampiona Pawla Wojciechowskeho se představí mistr světa a aktuálni světová jednička Sam Kendricks z USA či stříbrný medailista z mistrovství světa Piotr Lisek.

Po devíti letech se na stadion ve Vítkovicích vrací soutěž výškařek. Fanoušci se mohou těšit na výkony dvojnásobné mistryně světa Marie Lasickienové či české jedničky a světové juniorské šampionky Michaely Hrubé.

Účast na mítinku potvrdila aktuální světová jednička a mistr světa ve vrhu koulí Tom Walsh, který loni ovládl Zlatou tretru rekordem mítinku 22.16 a také v letošním roce slibuje další zlepšení. V souboji o vítězství se střetne s dvěma posledními halovými evropskými šampiony Michalem Haratykem a Kondradem Bukowieckim a českým rekordmanem Tomášem Staňkem, bronzovým z posledního halového ME.

Atraktivní souboj nabídne souboj sprinterů. Vůbec poprvé se v Ostravě představí Američan Ronnie Baker. "V Ostravě jsem ještě nikdy nestartoval, ale vím, že Usain Bolt tento mítink proslavil, a to je signál, že tam nesmím chybět. Věřím, že se diváci budou mít na co těšit, chci zaběhnout co nejrychlejší čas," vzkázal 25letý sprinter.

Českou špičku bude kromě výše uvedených zastupovat stříbrná medailistka z loňského evropského šampionátu oštěpařka Nikola Ogrodníková, aktuálně šestá běžkyně na 1500m z halového mistrovství Evropy Simona Vrzalová a národní rekordman v běhu na 100m Zdeněk Stromšík.
Další sportovní akce v Ostravě
ULOŽIT SI TUTO AKCI

58. ZLATÁ TRETRA OSTRAVA/IAAF WORLD CHALLENGE/OSTRAVA GOLDEN SPIKE- Ostrava -Městský stadion v Ostravě-Vítkovicích Ostrava