Úvod  -> Divadlo v Moravskoslezském kraji  ->  Divadlo ve Frýdku-Místku

Úplné zatmění

Akce již proběhla

16.5.2016

Akce již proběhla

TRISIA a.s., Třinec


Aktuální Divadlo ve Frýdku-Místku


St

Kulturní centrum Frýdlant Frýdlant nad Ostravicí (okres Frýdek-Místek)


574,-

Nadstandardní odpočinek do nestandardní doby. To je improvizační show Partička s Michalem Suchánkem, Richardem Genzerem, Michalem Novotným, Jakubem Kohákem a Luďkem Staňkem. Vozíčkáři a vozíčkářky mají...více



Popis kulturní akce Úplné zatmění

Rimbaud + Verlaine = přátelství, nenávist, láska, žena, pravda, lež a vášeň až k úplnému zatmění.
PŘEDSTAVENÍ OCENĚNÉ CENOU THÁLIE 2013 - Petr Mikeska za roli Paula Verlaina!
 
Autor: Christopher Hampton
Divadlo: Městské divadlo Mladá Boleslav
Přijďte okusit život dvou prokletých básníků, které jejich průlet životem dohnal do situace, kdy nemohli být spolu, ale ani bez sebe. Věříme, že vám osudy Arthura Rimbauda a Paula Verlaina zachutnají jako opojné francouzské víno.
Úplné zatmění je dílem Christophera Hamptona, anglického dramatika, scenáristy a překladatele, které bylo poprvé uvedeno v roce 1968. Přeneseme se díky němu do doby prokletých básníků, do Francie voňavé absintem a plné tvůrčí inspirace. Paul Verlaine a Arthur Rimbauld – dvě velké osobnosti a hlavně dvě hledající se duše.

Paul Verlaine má 27 let, spokojené manželství a syna na cestě, když za ním přijíždí mladičký Arthur Rimbaud. Okolí jej nepříjímá, ale Verlaina skutečně zaujme a tím se rozjíždí jejich společný bohémský život. Každý má svá negativa a své vnitřní boje. Rimbaud zde vystupuje jako pokušitel – jako ďáblík vysmívající se normálnímu životu a hodnotám. Verlaine má zase problémy s ovládáním hněvu. Šli životem spolu až do doby, kdy nemohli být spolu, ale ani bez sebe.

PŘEDSTAVENÍ NENÍ VHODNÉ PRO DĚTI DO 14TI LET.

Petr Mikeska získal Cenu Thálie 2013 a také významné umístění v kategorii Nejlepší mužský herecký výkon roku 2013 v anketě portálu i-divadlo.cz

Hrají: Petr Mikeska, Matouš Ruml, Svatava Milková, Petra Nakládalová / Veronika Svojtková, Eva Reiterová, Petr Bucháček, Ivo Theimer, Petr Prokeš (původně Petr Halíček), Libor Stach.
Režie: Pavel Khek

Rezervace


Další divadelní představení ve Frýdku-Místku
ULOŽIT SI TUTO AKCI

reklama@trisia.cz
http://www.trisia.cz/

Úplné zatmění -TRISIA a.s., Třinec