Úvod  -> Divadlo v Moravskoslezském kraji  ->  Divadlo ve Frýdku-Místku

Hrdý Budžes

Akce již proběhla

2.03.2016

Akce již proběhla

TRISIA a.s., Třinec


Aktuální Divadlo ve Frýdku-Místku


St

Kulturní centrum Frýdlant Frýdlant nad Ostravicí (okres Frýdek-Místek)


574,-

Nadstandardní odpočinek do nestandardní doby. To je improvizační show Partička s Michalem Suchánkem, Richardem Genzerem, Michalem Novotným, Jakubem Kohákem a Luďkem Staňkem. Vozíčkáři a vozíčkářky mají...více



Popis kulturní akce Hrdý Budžes

Hrdý Budžes byl jediný, který vytrval. Všichni ostatní to vzdali, ale on vytrval. Velký vzor Helenky Součkové, žákyně druhé třídy základní devítileté školy.
 
Hlavní postava výpravné a na kulisy a kostýmy náročné hry žákyně druhé třídy základní devítileté školy Helenka Součková v podání Báry Hrzánové diváky zkoumavým i naivním pohledem osmiletého dítěte sugestivně provází tragikomickými roky husákovské normalizace, tak jak se na počátku 70. let promítala do světa dětí i dospělých. Na pozadí prostředí školy a divadla v jednom „nejmenovaném“ okresním městě se odvíjí sled komických příhod, trapných zážitků, drobných i větších neštěstí, které malá Helenka nejen prožívá, ale zároveň je s bezprostředností svému věku vlastní hodnotí a komentuje.

Barbora Hrzánová získala cenu THÁLIE 2003 za mimořádný ženský jevištní výkon za roli Helenky Součkové. Jde o dramatizaci úspěšné stejnojmenné prózy spisovatelky Ireny Douskové.

Autor: Irena Dousková
Divadlo: Divadlo A. Dvořáka Příbram
Hrají: Barbora Hrzánová, Jarmila Vlčková/ Marcela Šiková, Libor Jeník
Režie: Jiří Schmiedt
 
Rezervovat vstupné můžete zde http://vstupenky.trisia.cz/trisia/hall?id=1024

Další divadelní představení ve Frýdku-Místku
ULOŽIT SI TUTO AKCI

reklama@trisia.cz
http://trisia.cz

Hrdý Budžes -TRISIA a.s., Třinec