Úvod  -> Přednášky ve Středočeském kraji  ->  Přednášky v Benešově

Cestopisná beseda s Davidem Těšínským- Benešov

Akce již proběhla

05.04.2024

Akce již proběhla

BÚDA Benešov, Jiráskova 909, Benešov


Aktuální Přednášky v Benešově




Zatím neexistuje žádná akce s parametry koncert, festival, divadlo, ani výstava 2024

Popis kulturní akce Cestopisná beseda s Davidem Těšínským- Benešov

David Těšínský je fotograf z Prahy. Fotí příběhy lidí, speciální lifestyly, kontroverzní
a mimořádný osudy a témata. Fotografii vnímá jako nástroj kterým může zabíjet stereotypy a otevřít oči a říct světu příběhy, které by měly být viděny. Fotografií konfrontuje.

"Mojí fotografii vnímám jako údernou zbraň, která zabíjí stereotypy a xenofobii, sladký dort, který potěší a jako lék, který otevře oči. Fotkou chci ukázat mnohem víc než fotku. Fotka, která je jen fotkou, je k ničemu"

David Těšínský se věnuje rozličným tématům - mládež v Íránu, ženám bojovnicím ve válečné zóně na Ukrajině, portrétům sériových vrahů na Ukrajině, problémům gangů a dobrovolným záchranářům v Guatemale, životu japonských podnikatelů, exorcismu v Etiopii, každodennímu pouličnímu životu rapperů v Detroitu, New Yorku a Baltimoru, životu v ghettu na Jamajce, v Ghaně nebo v Nigérii, alkoholismus v Grónsku, oběti úmyslných požárů v Amazonii v Brazílii, těžce pracujícím dětem v Ghaně, pouličnímu životu žijících legend roots reggae na Jamajce, dlouhodobému projektu o drogově závislých v Praze a stejnému tématu ve Victorii v Kanadě, ilegálnímu LGBTQ hnutí v Bělorusku, životu ve slumech v Indii a Nepálu, vůbec prvnímu transvestitovi na Kubě a dalším subkulturám a příběhům. Na mnoho cestách jsem skončil na ulici zcela bez peněz.
----------
Jeho fotografie se objevují v The Guardian, VICE, Le Monde, VANITY FAIR, The Huff Post, Stern, Spiegel, La Repubblica, The Sun, The Times. Měl samostatné výstavy v Japonsku, Koreji, Senegalu, Německu, Belgii atd. a účastnil se skupinových výstav v celé Evropě, USA, Kanadě, v Izraeli a na dalších asi 80 akcích. Sedmkrát se zúčastnil soutěže Czech Press Photo a byl oceněn v soutěžích Sony World Photography Awards, PDN storytellers, Award of excellence by PICTURES OF THE YEAR INTERNATIONAL nebo World Press Photo.

 

Odkaz na rozhovor s Davidem Těšínským v DVTV: ZDE


Další přednášky v Benešově
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Cestopisná beseda s Davidem Těšínským- Benešov -BÚDA Benešov, Jiráskova 909, Benešov