Úvod  -> Divadlo v Moravskoslezském kraji  ->  Divadlo ve Frýdku-Místku

Amadeus (tj. Milovaný Bohem)

Akce již proběhla

19.05.2016

Akce již proběhla

TRISIA a.s., Třinec


Aktuální Divadlo ve Frýdku-Místku


St

Kulturní centrum Frýdlant Frýdlant nad Ostravicí (okres Frýdek-Místek)


574,-

Nadstandardní odpočinek do nestandardní doby. To je improvizační show Partička s Michalem Suchánkem, Richardem Genzerem, Michalem Novotným, Jakubem Kohákem a Luďkem Staňkem. Vozíčkáři a vozíčkářky mají...více



Popis kulturní akce Amadeus (tj. Milovaný Bohem)

Tato inscenace je dedikována panu Miloši Formanovi, který Divadlu Husa na provázku dovolil pracovat s motivy jeho geniálního filmu.  V hlavních rolích Miroslav a Martin Donutilovi.

Autor: Peter Shaffer, překlad: Martin Hilský,
Divadlo: Divadlo Husa na provázku

Martin Donutil se zhostil nelehkého úkolu ztvárnění Mozarta odkazujícího na Formanův slavný film ukázkově. Je ho všude plno, dokáže být romantický, ale i histrionsky živočišný, mísí se v něm naivita s egoičností pramenící právě z jeho přímočaře naivního vnímání stavu věcí včetně toho, kdo je a není opravdový umělec... Miroslav Donutil zaujal zejména umírněným projevem a plnou soustředěností na modelování potměšilé postavy Salieriho, který je uvězněn v cele průměrnosti a neustále vzrůstající závisti vůči svému sokovi. Kolem Mozarta chodí doslova po špičkách a své projevy vůči němu dávkuje tak, aby mohl v rozhodný okamžik zásadně udeřit. Jeho Salieri je plnokrevnou postavou padoucha skrývajícího se za „dobré činy“. Morávkův Amadeus je úchvatnou podívanou.

V anketě portálu i-divadlo.cz:
významné umístění v kategorii Nejlepší inscenace roku 2014
Miroslav Donutil - významné umístění v kategorii Nejlepší mužský herecký výkon roku 2014
Sylva Zimula Hanáková - významné umístění v kategorii Jiný umělecký počin roku 2014 Hrají: Miroslav Donutil, Martin Donutil, Monika Matoušková, Simona Zmrzlá, Jan Kolařík, Robert Mikluš, Pavel Zatloukal, Vít Pískala, Nicole Maláčová, Vladimír Hauser, Ivana Hloužková, Milan Holenda, Ondřej Kokorský, Adam Mašura, Jakub Rek, Dalibor Buš, Kateřina Cavalieri, Tereza Marečková, Andrea Horská, David Janík, Martin Jakubíček, Karel Albrecht, Melika Yildizová, Josef Nizner.


Režie: a úprava: Vladimír Morávek


Další divadelní představení ve Frýdku-Místku
ULOŽIT SI TUTO AKCI

reklama@trisia.cz
http://trisia.cz

Amadeus (tj. Milovaný Bohem)  -TRISIA a.s., Třinec